Herkenrodesingel: Aanleg extra rijstrook

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2019

In de loop van 2019 zal het Agentschap Wegen en Verkeer de binnenzijde van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt herinrichten tussen de Kuringersteenweg en de Kempische Steenweg, dit vanaf de op- en afrit “Alverberg”. De aanleg van een extra rijstrook en de aanpassing van een aantal afslagstroken moeten zorgen voor een vlottere en veiligere verkeersafwikkeling op de grote ring richting Kempische Steenweg. 

Derde rijstrook en verlenging afslagstroken voor veiliger en vlotter verkeer

Met enkele aanpassingen wil het Agentschap Wegen en Verkeer twee knelpunten op korte afstand van elkaar aanpakken. Enerzijds is er de veiligheid bij het oprijden van de binnensingel aan de oprit, aan de kant van de Slachthuiskaai. Anderzijds is er de doorstroming vanop de Herkenrodesingel aan de verkeerslichten richting de Kempische Steenweg, vlak na de brug over het kanaal.   Daarnaast zorgen de werken voor een vlottere en veiligere ontsluiting van de parking Blauwe Boulevard

 

  • Er zal op de binnensingel een extra rijstrook worden aangelegd vanaf de op- en afrit in de bocht tot aan de verkeerslichten. Dat zal gebeuren door de middenberm te versmallen. 
  • De meest rechtse rijstrook zal dienen als veilige oprijstrook aan de oprit. 
  • De meest linkse rijstrook zal overvloeien in een lange afslagstrook aan de verkeerslichten t.h.v. de Kempische Steenweg. 
  • Het volledige wegdek wordt over 1,1 km vernieuwd.  
  • Ook het kruispunt met de ventweg Herkenrodesingel, onderaan de op- en afrit, zal meteen worden aangepast om de doorstroming te verbeteren.

Hinder beperken door optimale planning

Om de verkeershinder tijdens de werken tot het absolute minimum te beperken zal de aannemer in een aantal fases uitvoeren. Daarbij zal het doorgaand verkeer steeds mogelijk blijven. Ook de op- en afrit zal zoveel mogelijk geopend blijven.  Vermoedelijk zal de uitvoering een drietal maanden in beslag nemen, in de loop van 2019.

Digitale nieuwsbrief

Wie automatisch op de hoogte wil blijven van het verdere verloop van dit project, kan zich via de knop bovenaan deze pagina inschrijven op de digitale nieuwsbrief.