E40 in Merelbeke: op 12 juni tijdelijk twee rijstroken

Op dinsdag 12 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer aanpassingen uit aan de werf op de E40 ter hoogte van Merelbeke. Het verkeer beschikt tijdelijk over twee rijstroken op de E40. De werken gebeuren vanaf 9u30 (na de ochtendspits) en moeten klaar zijn voor 16u00. Deze werken zijn sterk weersafhankelijk.
 

Wat houden de werken in?

Op dinsdag 12 juni voert de aannemer enkele aanpassingen uit aan de werf op de E40 ter hoogte van Merelbeke. Hierdoor zijn er tijdelijk maar twee rijstroken beschikbaar op de E40. Dit gebeurt vanaf 9u30 (na de ochtendspits) en duurt slechts enkele uren. Voor 16u, avondspits zullen de werken klaar zijn. Deze werken zijn sterk weersafhankelijk.

Hoe rijdt het verkeer?

De aannemer neemt eerst de rechterrijstrook in richting Oostende vanaf 9u30 voor enkele uren. Daarna werkt hij op richting Brussel en wordt de rechterrijstrook ingenomen.  Alle verkeer rijdt weer over 3 versmalde rijstroken in de beide richtingen vanaf 16u00.
 

Minder hinder

Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, werken de aannemers na de ochtendspits en voor de avondspits. De uitvoeringstermijn is uiterst kort (van 9u30 tot 16u00).

 Alle info over de werf op www.wegenenverkeer.be/Merelbeke