Grondig heraanleg van Heirweg (N445) in Laarne/Lochristi

Op maandag 4 maart 2019 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de Heirweg (N445) in Laarne/Lochristi. Tussen het kruispunt van de Bulstraat met de Vossenstraat tot aan de Rivierstraat vernieuwt de aannemer het wegdek in asfalt. De bushaltes worden heraangelegd en parkeerstroken in kasseien worden groene bermen. Tijdens de werken kan het verkeer richting Zele door, het verkeer richting Destelbergen rijdt om. Fietsers kunnen langs de werf passeren. De werken duren vier maanden en zullen voor de zomer 2019 klaar zijn. 
 

Wat houdt de heraanleg in?

De Heirweg (N445) is al op verschillende plaatsen heraangelegd. Nu komt ook het stuk Heirweg (N445) van het kruispunt met de Bulstraat en de Vossenstraat tot net voor de Rivierstraat (N449) in Laarne aan de beurt. Het betonnen wegdek wordt over het ganse traject vervangen door asfalt. Acht bushaltes worden vernieuwd. De parkeerstroken in kasseien verdwijnen en er komen groene bermen in de plaats. De vier tussenliggende kruispunten worden heringericht om de fietsveiligheid aan de kruispunten te verbeteren. De zieke en slecht groeiende bomen worden vervangen. Het aanplanten van de nieuwe bomen kan pas gebeuren na de heraanleg, dit is gepland in het najaar 2019. 

Hoe rijdt het verkeer?

Er wordt in twee fasen gewerkt, per weghelft. Het verkeer richting Zele kan rijden langs de werfzone. Het verkeer richting Destelbergen rijdt om via de Rivierstraat (N449), op- en afrit Beervelde, E17, complex Destelbergen R4 en via de Dendermondsesteenweg (N445). Het fietspad langs de Heirweg (N445) wordt tijdelijk ingericht als een dubbelrichtingsfietspad. Fietsers en voetgangers kunnen dus langs de werfzone passeren.

Op einde van de werken in juni, gaat de Heirweg volledig dicht voor het leggen van de toplaag. Dan rijdt het verkeer in beide richtingen om via de Dendermondesteenweg (N445), op- en afrit Destelbergen, R4, complex Destelbergen, E17, op- en afrit Beervelde en de Rivierstraat (N449).

Meer info over de werken en het omleidingsplan zijn te vinden op www.wegenenverkeer.be/Laarne