Herstelling op Knokkeweg (N44) in Aalter

Op maandag 12 februari starten herstellingswerken op de Knokkeweg (N44) in Aalter. Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt gedurende één week de rechterrijstrook van de N44 richting Aalter net voor het kruispunt met de Groendreef. Het verkeer op de N44 rijdt er tijdelijk over één rijstrook. Het kruispunt blijft wel open. Er is gekozen voor de verkeersluwere krokusvakantie om de hinder zo veel mogelijk te beperken. 

Wat houden de werken in?

De aannemer herstelt het betonvak van de rechterrijstrook van de Knokkeweg (N44) in Aalter. Na de ochtendspits op maandag 12 februari wordt het betonvak opgebroken. Op dinsdag betonneert de aannemer. De werken zelf duren enkele dagen maar het beton moet kunnen uitharden. Gedurende de uithardingstijd zal er geen activiteit zijn op de werf.  Als het weer meezit en alles vlot verloopt, kan het verkeer terug op 2 rijstroken voor het weekend. 

Verkeerssituatie van 12/02 tot 17/02

Het verkeer naar Aalter rijdt op de N44 net voor het kruispunt met de Groendreef over één rijstrook. Het verkeer richting Maldegem ondervindt geen hinder. Het kruispunt met de Groendreef blijft open.

Minder hinder

Het agentschap neemt verschillende maatregelen om de hinder zo veel mogelijk te beperken: Door te werken met beton die snel uithardt, is de uitvoeringstermijn uiterst kort en er wordt bewust in de verkeersluwere krokusvakantie gewerkt. Voor de veiligheid geldt er snelheidsbeperking van 50km/u aan de werfzone.