Kans op gladheid blijft aanwezig

Volgens de laatste weersvoorspellingen van Meteo Wing blijft ook vanavond en deze nacht de kans bestaan dat er een lichte sneeuwbui over Vlaanderen valt. In combinatie met negatieve wegdektemperaturen kan dit zorgen voor gladheid op de weg.

De strooidiensten van AWV blijven de toestand op de weg opvolgen en strooien waar en wanneer het nodig is om de gladheid te bestrijden.

Wie vanavond en vannacht de weg opgaat vragen we het rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. Voldoende afstand houden en de snelheid aanpassen zijn zeker aangewezen.

De afgelopen 20 uur gebruikte het Agentschap Wegen en Verkeer 1.400 ton strooizout om de gladheid op de Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen te bestrijden.

De voorspelde sneeuwzone van vandaag is later dan verwacht ons land binnengekomen. De intensiteit was ook lager dan de eerste voorspellingen aangaven. Dit heeft ervoor gezorgd dat er minder sneeuw viel dan verwacht. De temperaturen van het wegdek hebben de hele dag geschommeld rond het vriespunt, dus de kans op gladde wegen was aanwezig. 

Actuele verkeersinformatie

Voor de meest actuele verkeerssituatie raden we aan om de site van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen voor men de weg op gaat.