Mobiele flitspaal aan werken E314 Zolder

Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Om de veiligheid voor de arbeiders en weggebruikers te garanderen, geldt er een verlaagde snelheid van 70 km/u. Vanaf vandaag wordt er een mobiele flitspaal geplaatst om de snelheid aan de werfzone te handhaven. 

Begin maart lanceerde Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts een campagne die chauffeurs oproept om een hart te hebben voor de vele arbeiders die met liefde werken aan de weg. Uit recente metingen blijkt immers dat 40% van de chauffeurs te snel rijdt ter hoogte van wegenwerken. De nieuwe campagne wil dat hardrijders hun hart tonen voor de hardwerkende wegenwerkers. 
 

Handhaving voor veiligheid

Naast het informeren en sensibiliseren, wordt er ook ingezet op controles. Aan de werfzone op de E314 in Heusden-Zolder komt nu tijdelijk een mobiele flitspaal te staan, om te beginnen voor minstens een week lang. Door hierover proactief te communiceren, zijn weggebruikers op voorhand gewaarschuwd. De snelheidsremmende maatregelen op de versmalde rijstroken dienen immers allereerst om de veiligheid voor de arbeiders en weggebruikers te verhogen.

www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder