Reële kans op gladde wegen - sneeuwzone verwacht vanaf 7 uur

Volgens de laatste weersvoorspellingen van Meteo Wing zal de verwachte sneeuwzone vanuit het westen ons land binnen komen vanaf 7 à 8 uur, en zal deze zich traag over Vlaanderen verplaatsen. Dit is later dan de oorspronkelijke voorspellingen, zodat de sneeuwzone het centrum van het land pas na de ochtendspits zal bereiken. De winterse buien kunnen plaatselijk hevig zijn en doorgaan tot de avondspits, dus de raad om thuis te blijven of andere vervoersmiddelen te kiezen blijft actief. De wegen kunnen er gevaarlijk glad bij liggen, dus elke weggebruiker die vandaag niet de baan op gaat is er eentje meegenomen.

Krokusvakantie zorgt voor drukkere wegen

De uittocht voor de krokusvakantie staat vandaag voor de deur. Dit is traditioneel een drukkere periode op de Vlaamse wegen. Vandaar dat de boodschap van het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum blijft: indien je vandaag niet noodzakelijk de baan op moet, blijf je beter thuis of kies je best voor het openbaar vervoer. Zo vermijd je lange reistijden, frustraties en kunnen de strooidiensten beter door.

Kans op gladde wegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen nacht de wegen behandeld met een preventieve strooizoutlaag. In totaal werd er zo'n 300 ton zout gestrooid. Ook de stukken waar de voorbije week geen zout gestrooid werd, omwille van geen risico op gladheid, werden de afgelopen nacht behandeld. 

Het wegdek is droog om 5u45, maar het vriest, dus de wegen kunnen er plaatselijk glad bijliggen. Zeker wanneer de winterse neerslag begint te vallen kan deze in combinatie met de vrieskoude leiden tot gevaarlijk gladde wegen. Waakzaamheid blijft de boodschap. 

Wie toch de baan op moet, vragen we zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden zijn zeker aangewezen.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer blijven paraat staan om uit te rijden om opnieuw te strooien en eventueel sneeuw te ruimen waar en wanneer het nodig is.

Actuele verkeersinformatie

Voor de meest actuele verkeerssituatie raden we aan om de site van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen voor men de weg op gaat.