Reiniging van Limburgse carpoolparkings tijdens weekendnachten eind maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 22 op 23 en 29 op 30 maart de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd. 

De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Om de parking efficiënt en doeltreffend te kunnen reinigen, is het belangrijk dat die volledig leeg is tussen 20.00 uur en 6.00 uur. Daarom kondigt het agentschap deze reinigingswerken ter plaatse intensief op voorhand aan. 

Tijdens de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 maart 2019 reinigt het agentschap de carpoolparkings:

  • Halen
  • Hasselt-Zuid
  • Houthalen
  • Paal (Beringen)
  • Tongeren 

Tijdens de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart 2019 zijn de volgende parkings aan de beurt:

  • Diepenbeek
  • Heusden-Zolder
  • Lummen 
  • Maasmechelen 

Alternatieve parkings beschikbaar tijdens reinigingswerken

Om de hinder te beperken, zal de aannemer op elke parking één nacht (20.00 uur - 06.00 uur) doorwerken. Voor de reinigingswerken zijn de parkings in 2 reeksen opgesplitst, zodat de andere nabijgelegen carpoolparkings als alternatief beschikbaar blijven voor de pendelaars. 


 

Carpoolparking Heusden-Zolder niet bereikbaar via complex 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven 

Op het ogenblik van de reinigingsacties zullen de op- en afrit van het complex 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven afgesloten zijn omwille van de werkzaamheden op de E314. Wie de parking via de E314 richting Leuven wil bereiken, kan daarom best de snelweg via complex 28 ‘Heusden-Zolder’ verlaten en omrijden via de Meylandtlaan (N72) en de Onze-Lieve-Vrouwstraat (N729). 

Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur een alternatief in Maasmechelen zelf. Deze carpoolers kunnen tijdens de reinigingswerken gebruik maken van de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen. 
 

14 ton veegvuil in 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt regelmatig haar carpoolparkings om een nette omgeving voor de carpoolers te creëren en er o.a. Voor te zorgen dat dat de afvoerputjes niet verstopt geraken. De aannemer verwijdert tijdens deze werken zowel veegvuil (onkruid, bladeren, steentjes, …) als zwerfvuil. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings zo bijna 14 ton veegvuil opgeruimd. 
 

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'