Veilig en comfortabel fietspad langs R11 tussen Makro en rotonde Wommelgem

Om fietsen in en om Antwerpen veiliger en comfortabeler te maken, pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele fietsknelpunten aan. Zo wordt in augustus het fietspad langs de westzijde van de Krijgsbaan/Autolei (R11) volledig vernieuwd tussen de August van de Wielelei (N12) en de rotonde in Wommelgem. Er komt een vrijliggend fietspad in asfalt om het comfort en de veiligheid van de fietsers te verbeteren.

Veiliger en comfortabeler fietsen op de R11
Het huidige fietspad langs de westzijde van de Krijgsbaan en de Autolei (R11) is smal, biedt weinig comfort en voldoet niet aan de hedendaagse normen. In augustus legt AWV daarom een nieuw fietspad aan vanaf de August van de Wielelei (N12) tot aan de rotonde van Wommelgem. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2 meter en wordt beter afgescheiden van de rijweg. Dat moet het fietsen langs de R11 veiliger en comfortabeler maken.
 
Verkeer richting Wommelgem over één rijstrook
De werken starten op 1 augustus en zullen een maand duren. Om de werken efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren, wordt aan de kant van de werken het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook in beslag genomen.
Het verkeer richting Wommelgem zal over één rijstrook de werken moeten passeren. In de richting van Wijnegem is er geen impact op de rijweg.

Doordat op de R11 de rechterrijstrook richting Wommelgem wordt ingenomen, is ook de afslagstrook naar de inrit naar Makro vanuit Wijnegem afgesloten. Het verkeer vanuit Wommelgem kan hier wel altijd linksaf rijden naar de Makro (1 afslagstrook). Ook de parking uitrijden naar de Autolei blijft steeds mogelijk. Wie vanuit Wijnegem naar de Makro rijdt, rijdt dus op de Autolei verder door tot aan de rotonde en keert terug richting Wijnegem om zo de inrit op te rijden.
 
Fietsers komende van het noorden (Houtlaan, August van de Wielelei) steken aan het kruispunt met de N12 over naar de overzijde van de R11 en zetten hun weg verder via het fietspad aan die kant van de weg. Aan de Ternesselei steken ze opnieuw over en volgen een korte omleiding via de parking van Ixina en de carpoolparking terug naar het bestaande fietspad.
Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Info Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.