Vernieuwing Worteldorp/Langenberg (N124) in centrum Wortel

Vanaf 16 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op de Worteldorp/Langenberg (N124) in Wortel (Hoogstraten). Over een lengte van ongeveer 600 meter wordt de toplaag van het wegdek vernieuwd in de richting van Hoogstraten. Daarnaast worden ook de fiets- en voetpaden gedeeltelijk vernieuwd in beide richtingen. De werken duren ongeveer een maand. Doorgaand en zwaar verkeer volgt tijdens de werken een omleiding, lokaal verkeer blijft meestal mogelijk. 
 

Vernieuwing wegdek en fiets- en voetpaden

Het wegdek van de Worteldorp/Langenberg richting Hoogstraten is over een afstand van ongeveer 600 meter versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Vanaf de bebouwde kom van Wortel tot net voorbij bakkerij Vermeersch wordt daarom de toplaag asfalt vernieuwd. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.
 
Ook het rijcomfort voor fietsers krijgt een stevige upgrade. Tussen bakkerij Vermeersch en het kruispunt van de Klinketstraat met de Oude weg bestaat het fietspad momenteel uit klinkers. Verzakte klinkers en putten in het fietspad maken het fietsen weinig comfortabel en belemmeren een goede waterafvoer. In deze zone wordt het oude fietspad langs beide kanten opgebroken en vervangen door een comfortabel en duurzaam fietspad in beton. Samen met de vernieuwing van het fietspad worden ook de aanliggende voetpaden mee vernieuwd.
 

Werken in drie fases

De werken worden opgedeeld in drie fases. Tijdens de eerste fase worden de fiets- en voetpaden opgebroken (16 t.e.m. 28 augustus). Daarna wordt het asfalt van het wegdek vernieuwd richting Hoogstraten en wordt het beton voor de nieuwe fietspaden gegoten (29 augustus t.e.m. 1 september). In de derde fase worden tot slot de nieuwe voetpaden aangelegd (3 t.e.m. 21 september). Deze laatste fase zal mogelijk sneller afgelopen zijn naargelang de werken vorderen.
 

Tijdelijke verkeershinder

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, willen we de werken grotendeels klaar hebben voor de start van het nieuwe schooljaar. Doorgaand en zwaar verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via Merksplas en Rijkevorsel. Lokaal verkeer blijft tijdens de werken meestal mogelijk, behalve tijdens de 2e fase. Dan is de N124 gedurende vier dagen volledig afgesloten.

 • Doorgaand en zwaar verkeer wordt tijdens de volledige periode van de werken in beide richtingen omgeleid via Merksplas en Rijkevorsel (N124, N131, N14).


   

 • Lokaal verkeer blijft meestal mogelijk in beide richtingen, behalve tijdens fase 2:
  • 16/08 t.e.m. 28/08 (fase 1): alternerend verkeer mogelijk m.b.v. tijdelijke lichten
  • 29/08 t.e.m. 01/09 (fase 2): werfzone volledig afgesloten, omleiding via Rijkevorsel
  • 03/09 t.e.m. 21/09 (fase 3): alternerend verkeer mogelijk m.b.v. tijdelijke lichten
 • Fietsers volgen van 16 augustus tot 1 september in beide richtingen een plaatselijke omleiding via Oude Weg, Moerklokstraat, Kerkpad en Sint-Jansstraat.