Werken fietslus Groene Boulevard gaan verder aan stadhuis

Vanaf woensdag 20 februari 2019 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer weer verder met de aanleg van de doorlopende fietslus op de Groene Boulevard in Hasselt. Voor het nieuwe stadhuis zal de ventweg Guffenslaan richting Sint-Truidersteenweg zo’n twee maanden onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer. 

Dit ontbrekende gedeelte van de fietslus ter hoogte van het stadhuis wordt de komende maanden aangelegd. Het vernieuwde fietspad zal tussen de kleine ring en de ventweg lopen, waarna het deze kruist richting Koning Albertlaan. Het fietspad sluit aan het op het reeds aangelegde gedeelte langs de handelszaken richting Leopoldplein. Op de plaats waar het fietspad de rijbaan kruist, heeft de fietser voorrang. Groenstroken zijn voorzien aan beide zijden van het fietspad voor het stadhuis.

Ook de rijweg en het voetpad in de Guffenslaan tussen huisnummer nr. 10 en het stadhuis worden met kasseien heraangelegd. 

Omleiding  voor gemotoriseerd verkeer 

Door de werken is er van woensdag 20 februari tot half april geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de Guffenslaan langs de kleine ring, tussen de Sint-Jozefsstraat en de Sint-Truidersteenweg. Verkeer komende van de Sint-Jozefsstraat moet bijgevolg verplicht links afdraaien richting de kleine ring. Het busverkeer van De Lijn komende uit de Toekomststraat moet verplicht rechts afslaan. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren. 

Meer info over het project via www.wegenenverkeer.be/kleineringhasselt.

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'