Belangrijke wegenwerken

BUIZINGEN: N231 - Alsembergesteenweg

De Alsembergsesteenweg zal afgesloten zijn voor uitzonderlijk vervoer van maandag 26 februari om 20u tot dinsdag 27 februari om 6u.

Een omleiding wordt niet voorzien.

PDF Meer info
Start fase 3: aanleg van het wegennet kant Sint-Antoniusweg

De werken in Waaslandhaven-Noord zijn volop aan de gang. De huidige verhoogde rotonde wordt omgevormd tot een ‘Hollands complex’. De tweede fase, waarin er grondwerken binnen de huidige rotonde worden uitgevoerd en nieuwe rijstroken op de Ploegweg en Oudedijk worden aangelegd, is zo goed als afgerond. Op 1 maart start de derde fase van deze werken: het wegennet aan de kant van de Sint-Antoniusweg wordt opnieuw aangelegd. Deze werken zijn voorzien tot eind maart en hebben een grotere impact op het verkeer dan de werken in de vorige fasen. De bruggen van de rotonde worden afgesloten. Dit betekent dat het verkeer moet omrijden.

Zie pdf voor kaart.

PDF Meer info
N49/E34 Eeklo

Onderhoudswerken E34/N49 tussen Eeklo en Maldegem starten op 26 februari

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari met structureel onderhoud op de E34/N49 tussen Eeklo en Maldegem. De Expressweg (E34/N49) krijgt een nieuw wegdek in asfalt in de beide richtingen. Tijdens de werken rijdt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee in de beide richtingen.  Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 70km/u. De werken starten op 26 februari en duren tot de zomer 2018.
 

N353 EN N512 TIJDELIJK AGESLOTEN

Onderhoudswerken op N353 en N512 in Spiere-Helkijn

Vanaf maandag 12 februari worden er, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, onderhoudswerken uitgevoerd op de N353 en N512 in Spiere-Helkijn. Het einde van de werken is voorzien tegen eind april. 

Roeselare, N36

Vanaf maandag 5 februari start de eerste fase van de herinrichting van het 3A-knooppunt in Roeselare. In deze fase moet het verkeer op de N36 ter hoogte van de werfzone rijden over 1 versmalde rijstrook per rijrichting. Het einde van de eerste fase is voorzien tegen eind mei, op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten. 

Antwerpen (Deurne), R1 - UITGESTELD

De herstellingswerken n.a.v. de wegverzakking in de R1 ter hoogte van Deurne (Antwerpen) zullen NIET worden uitgevoerd in de krokusvakantie, maar worden verplaatst naar de Paasvakantie.
De aangepaste timing en maatregelen zullen later worden meegedeeld.

Balen-Mol, N136

Door wegenwerken op de N136 tussen rotonde Soef in Balen en kruispunt Kiezelweg in Mol, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen verboden gedurende de ganse duur van de werken, tot voorjaar 2019.

PDF Meer info
Antwerpen, Noordkasteelbrug

Door werken aan de Noordkasteelbrug, gelegen in de Oosterweelsteenweg in de haven van Antwerpen wordt de brug gesperd voor alle verkeer van dinsdag 13 februari om 6 u tot en met woensdag 14 februari om 23 u.

PDF Meer info
Antwerpen, Oosterweelbrug

Door werken aan de Oosterweelbrug, gelegen in de Oosterweelsteenweg in de haven van Antwerpen wordt de brug gesperd voor alle wegverkeer van maandag 19 februari om 7 u tot en met vrijdag 23 februari om 23 u.

PDF Meer info
Antwerpen, N186 - AANGEPASTE NOTA -

Door de werken in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen wordt de toerit vanaf de N186 Jan De Voslei naar de oprit R1 (richting Kennedytunnel) ’s nachts (tussen 21 u en 5 u) afgesloten voor alle verkeer. Overdag is er geen hinder. De werken beginnen op zondagavond 14 januari en duren tot half maart 2018.

Te vaak wordt de signalisatie NIET teruggeplaatst.

Hierdoor is het meerdere keren gebeurd dat auto's aan hoge snelheid de werfzone inrijden.  Door de werf rijden kan ENKEL mits het volgen van de aangepaste nota.  

Aannemers tonen begrip voor de noodzaak van uw uitzonderlijk vervoer, en zorgen voor een alternatief. Hopelijk toont u evenveel begrip voor de veiligheid van werkmannen. 

PDF Meer info
Vlaanderen, tunnelonderhoud 2018

Op regelmatige tijdstippen krijgen alle tunnels een onderhoudsbeurt. Elke tunnel wordt dan tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Om de hinder te beperken, voert men deze werken 's nachts uit. De plaatselijke omleiding (buiten de tunnel om) mag niet gevolgd worden door het uitzonderlijk vervoer. De website van het Vlaams Verkeerscentrum geeft de planning van dit tunnelonderhoud in 2018.

http://www.verkeerscentrum.be/verkeersinfo/werkzaamheden/2018/overzicht-...

Aalst, N9

Het gedeelte van de Gentsesteenweg (N9) tussen de Welvaartstraat en de Sinte Annalaan wordt van gevel tot gevel heraangelegd. In april start dan de heraanleg zelf en kan het verkeer enkel nog in de richting van het centrum van Aalst rijden.

Indexering van de retributies

De retribtuties worden, zoals wettelijk voorzien, aangepast op 1/1/2018.
In bijlage vind je de nieuwe bedragen.

PDF Meer info
Sint-Amands, N17 - UPDATE

Door de voorbereidende werken op de N17 in Sint-Amands (tussen kruispunt met Oppuurseweg en de grens met Oost-Vlaanderen) is de doorgang van uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 28 november 2017. De lokale omleidingen en de omleiding voor +3,5 ton zijn niet geschikt voor uitzonderlijke voertuigen.

UPDATE: De gewichtsbeperking tot 3,5 ton op de N17 blijft van kracht, voor alle verkeer (inclusief uitzonderlijk vervoer), overdag van 6 u tot 18 u.
Nachtelijke doorgang (tussen 18 u en 6 u) is toegelaten voor UV met max. breedte 3,50 m.
Nachtelijke doorgang voor UV met breedte > 3,50 m is mogelijk gedurende 2 nachten per week, onder strikte voorwaarden (zie bijlage).

PDF Meer info
Aarschot, N19

Door wegenwerken op de N19 Herseltsesteenweg in Aarschot is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk tot voorjaar 2018.

Info omtrent omleidingen UV in bijlage.

PDF Meer info
Waregem, N382

Vanaf maandag 16 oktober start, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, de aanleg van geluidsarm asfalt op de N382 Expresweg in Waregem tussen het kruispunt met de Jozef Duthoystraat en de Eikenlaan. In de eerste fase wordt er gewerkt richting Wielsbeke, in het voorjaar van 2018 is het rijvak richting de E17 aan de beurt. Er blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk.

Temse, N41

Op maandag 16 oktober start de laatste fase van de werken aan de N41 in Temse tussen Steenweg Hulst-Lessen (Kettermuit) en de tunnel aan de Dorpstraat (Duivenhoek). Aangezien de aannemer op de N41 zelf werkt, gaat de weg gedurende drie weken dicht. Doorgaand verkeer rijdt om via Waasmunster, Hamme en Dendermonde. Waterwegen en Zeekanaal nv (WenZ) maakt van de gelegenheid gebruik om ook werken uit te voeren. 

Let op :  de omleiding is niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer.

Deerlijk, N36

Vanaf 14 september zal de aannemer, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, starten met de aanleg van de fietsersbrug over de N36 ter hoogte van het kruispunt met de Marquettestraat. De start van de eigenlijke werken betekent wel dat er hinder zal zijn voor het verkeer. Het einde van de werken is voorzien tegen de start van het bouwverlof 2018.

Hooglede, N32

De structurele onderhoudswerken op de N32 Bruggesteenweg situeren zich tussen het kruispunt met de N313 Bruggestraat en de ovonde ter hoogte van de R32. De bestaande betonverharding van de rijweg wordt vervangen en de spoorvorming wordt weggewerkt. Tijdens de werken blijft het verkeer richting Roeselare in beide fases doorgang behouden!

De omleiding is niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer!

Antwerpen, R10 Slachthuislaan

De doorgang op de Slachthuislaan te Antwerpen wordt bemoeilijkt door wegenwerken. De doorgang is mogelijk mits rekening te houden met bijgevoegde nota.

PDF Meer info
Oudenaarde, N8

Op donderdag 3 augustus start het Agentschap wegen en Verkeer met de herstelling van de Hauwaart (N8) tussen de Dorpstraat en de Holleweg. Het verkeer richting Oudenaarde rijdt langs de werfzone, het verkeer richting Ronse wordt omgeleid. De werken zullen ongeveer 2 maanden duren.

Opgelet : de wegomlegging is niet geschikt voor uitzonderlijk vervoer.

Lanaken, N2

Wegenwerken N2 vanaf Tombestraat tot rondpunt N2/N78.

Eenrichtingsverkeer op 1 rijstrook (Bilzen -> Lanaken), doorgang voor UV ernstig bemoeilijkt.

Vermoedelijke duur: tot eind 2017.

Aalter, N37

Fasewissel op complex Aalter: vanaf zaterdagmorgen 10 juni rijdt het verkeer via N409. De aannemer is klaar met de brug over de Steenweg op Deinze (N409). Vanaf 10 juni werkt hij aan de brug in de E40 over de Tieltsesteenweg (N37). Dit betekent dat het verkeer van zuid naar noord en omgekeerd via de Steenweg op Deinze (N409) moet rijden. De Tieltsesteenweg (N37) is onderbroken aan de brug: de omleiding verloopt via de nieuwe verbindingsweg en de rotonde aan de Steenweg op Deinze (N409).

Brugge, N31

Vanaf maandag 12 juni worden een aantal werken uitgevoerd op de N31 in het kader van de aanleg van de A11. De nieuwe rijweg richting Brugge vanaf de Stationsweg tot net voorbij de N371 Blankenbergsesteenweg wordt afgewerkt. De tijdelijke afrit naar de N371 is hierdoor enkele dagen afgesloten. 

De omleiding is slechts geschikt voor transporten met een hoogte tot 450cm.

Poperinge N38/N333

Gelieve met de nota in bijlage rekening te houden!

PDF Meer info
Oordegem (Lede), N9

Op dinsdag 2 mei start een nieuwe fase in de werken op de N9 in Oordegem. Vanaf dan kan het verkeer niet langer in twee richtingen langs de werfzone rijden. Verkeer richting Aalst blijft mogelijk langs de werfzone. Verkeer richting Gent moet tot het einde van de werken (zomer 2018) omrijden. Samen met deze fase van de werken krijgt de N9 tussen de Beekstraat en de grens met Westrem ook een opknapbeurt.

N9 onderbroken te Oordegem richting Gent vanaf 2 mei tot eind zomer 2018. Aangeduide omleiding niet geschikt voor UV

Temse, N41

Op dinsdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase in de heraanleg van de N41 in Temse. De omleidingen vervallen. Het verkeer richting Hamme rijdt vanaf dan op de nieuwe ventweg. Ook de fietsers maken gebruik van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad. Voor de veiligheid blijft een snelheidsbeperking van 50 km/u langs de werfzone. Plaatselijk geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2017.

Meer info over deze werken: www.wegenenverkeer.be/Temse

Facturatie van uw vergunningen:

Vanaf vandaag (26 april 2017) zal het Brussels Hoofdstedelijk Gewest instaan  voor de facturatie van de afgeleverde vergunningen uitzonderlijk vervoer en dit voor de 3 gewesten.

Begin mei zal u een factuur ontvangen voor de prestaties van 24 februari tot en met 31 maart.

Vervolgens zullen alle behandelde aanvragen gefactureerd worden in de daarop volgende maand.

Bijvoorbeeld: de aanvragen die behandeld worden van 01 tot en met 31 mei zullen gefactureerd worden in de loop van de maand juni.

Let wel op dat u het juiste bankrekeningnummer gebruikt  !

Het rekeningnummer dat gebruikt wordt door de gewesten is verschillend van de facturen afkomstig uit de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Deze wijziging vloeit voort uit de regionalisering van de Dienst Uitzonderlijk Vervoer als gevolg van de zesde staatshervorming.

Voor alle vragen omtrent u factuur, kunt u contact nemen met teuv@gob.brussels.

Tervuren, N3

Door wegenwerken op de N3 Tervurenlaan in Tervuren, tussen het kruispunt Vierarmen en de rotonde “Jazzfontein” ter hoogte van de Leuvensesteenweg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk van april tot december 2017.

PDF Meer info
Antwerpen (Deurne/Merksem), N130

Door de vervanging van de brug van den Azijn (gelegen in de N130 over het Albertkanaal) in Deurne/Merksem (Antwerpen) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk vanaf 3 juli 2017 voor een periode van 9 maanden.

PDF Meer info
Torhout/Lichtervelde, N32

Op woensdag 1 maart start de heraanleg van de Roeselaarseweg tussen de spoorwegbrug (grondgebied Lichtervelde) en de Roeselaarseweg 36 (grondgebied Torhout) in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen. De weg is er in slechte staat en is dringend aan herstelling toe. De werken zullen 57 werkdagen in beslag nemen.
Tijdens de werken is er steeds verkeer richting Torhout mogelijk.

Antwerpen, N101 & N180

Door de aanleg van twee hoogspanningskabels, de ene onder het wegdek van de N101 Scheldelaan in Antwerpen, tussen het onderstation Noordland (t.h.v. BASF) en de R2, en de andere onder het wegdek van de N180 Kruisweg in Antwerpen, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf half maart 2017 tot april 2018.

PDF Meer info
Grobbendonk/Herentals, N13

Door wegenwerken op de N13 in Grobbendonk en Herentals (tussen op- en afrittencomplex E313 en zijstraat Lierseweg) is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin januari 2017 tot voorjaar 2018.

PDF Meer info
Geel/Olen, N13

Door wegenwerken op de N13 tussen Geel en Olen is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin januari 2017 tot eind 2018.

PDF Meer info
Antwerpen/Kallo, R2

Door de vele nachtelijke onderhoudswerken in de tunnels op de R2 in het havengebied in Antwerpen en Kallo (Tijsmanstunnel, Liefkenshoektunnel en Beverentunnel) is er veel hinder voor het uitzonderlijk vervoer.
Daarom wordt er tijdelijk een uitbreiding van de rijtijdvensters voorzien in een afgebakende zone.

PDF Meer info, PDF Meer info
Balen, N18

Door wegenwerken op de N18 in Balen, tussen Schoor-Dorp en de grens met Leopoldsburg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen onmogelijk tot eind 2017. Doorgaand verkeer is niet mogelijk langs de N18.

PDF Meer info
Brugge, N31

Naast de fasewissel op de N49 komt er ook een fasewissel op de nieuw aangelegde N31 aan. Indien de weersomstandigheden het toelaten zal in de loop van de week van 19 september het verkeer al op de reeds vernieuwde helft  van de N31 (rijrichting Zeebrugge) rijden waarna de aannemer kan starten met de andere helft (rijrichting E40/E403). 
 
De N31 zelf wordt in het kader van de werken aan de A11 ook in een nieuw jasje gestoken vanaf de afrit aan de Blauwe Toren tot net voorbij de ‘oude’ Stationsweg.  Tot nu toe werd er gewerkt in de rijrichting Zeebrugge, de volgende fase is de rijrichting E40/E403. Vermoedelijk zal de fasewissel plaatsvinden in de week van 19 september (indien de weersomstandigheden het toelaten) waarbij het verkeer al over de ene vernieuwde helft van de N31 wordt geleid.
Het verkeer richting E40 zal beschikken over 1 versmalde rijstrook. Het verkeer richting Zeebrugge moet over 2 versmalde rijstroken.  Op het nieuwe stuk aangelegde weg geldt een hoogtebeperking van 5,6 meter.

Dit betekent dat al 1 tak van de 4 takken van de verkeerswisselaar N31-A11 in gebruik wordt genomen, namelijk de tak voor het verkeer dat van de E40/E403 komt en richting Zeebrugge rijdt. 
 
Samen met de fasewissel op de N31 zal ook de nieuwe oprit richting E40 komende van de N371 Blankenbergse Steenweg in gebruik worden genomen. Het verkeer moet dan niet langer via het lager gelegen kruispunt van de Vagevuurwijk rijden om de beide tijdelijke opritten te bereiken. De tijdelijke afrit komende van Zeebrugge richting Vagevuurwijk blijft wel nog in gebruik tot de nieuwe afrit opengaat (vermoedelijk tegen eind 2016).

Lier, R16

Door werken op het kruispunt van de R16 met de N14 in Lier is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf 6 oktober 2014. De tunnel onder het kruispunt werd intussen opengesteld voor het verkeer. Let op: hoogte- en breedtebeperking in de tunnel!

PDF Meer info
Antwerpen, N180

Door de aanleg van een trambusbaan en de heraanleg van de N180 Noorderlaan, tussen het kruispunt met N129 Groenendaallaan en het kruispunt met de Ekersesteenweg, is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk tot onmogelijk vanaf begin maart 2016.

PDF Meer info
Poperinge-Abeele, N38

De N38 tussen de Franse grens en de R33 is momenteel onderbroken.
Het uitzonderlijk vervoer kan gebruik maken van de N333 tussen de Franse grens en de R33.

Geldig voor netwerken 90 ton - 120 ton – kranen en afgeleverde reiswegen.

Aalter, N37

Doordat de N37 momenteel onderbroken is door de wegenwerken aan het complex Aalter dient tijdelijk de volgende route gevolgd te worden  (reiswegennetwerk autosnelwegen):

Vanaf Deinze
N35 Tielt
N37 Ardooie
R32 Roeselare   oprit 8
E403 Brugge oprit E40
E40 Jabbeke

Geldig heen en terug voor transporten voorzien van een vergunning "Netwerk autosnelwegen".

Aalter, E40/N37/N44/N409

De herinrichting van het op- en afrittencomplex in Aalter (E40) is één van de 'missing links' in het Vlaamse wegennetwerk. Een ontbrekende schakel die vlot verkeer in de omgeving hindert. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) streeft ernaar om deze en andere knelpunten op Vlaamse wegen weg te werken. Niet alleen om de mobiliteit te bevorderen, maar ook om de veiligheid te waarborgen. AWV is ondertussen gestart met de langverwachte werken aan het nieuw op- en afrittencomplex langs de E40 in Aalter. De werken zijn afhankelijk van het weer en zullen ongeveer 3 jaar duren.

1ste fasering vanaf 15 maart   -  N37 afgesloten. Deze werken hebben ook invloed op de autosnelwegen.

Oostakker, R4

Verkeer richting Gent één rijstrook minder
Op maandag 25 januari start een nieuw fase van de  werken op de Kennedylaan (R4) in Oostakker (Gent). Vanaf dan rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Het Agentschap Wegen en Verkeer is volop bezig met het bouwen van een nieuw knooppunt aan de Langerbruggestraat. Met een nieuwe brug over de R4, twee rotondes en nieuwe fietsinfrastructuur werkt het agentschap aan een veilige en vlotte R4. De werken duren in totaal twee jaar.

Alle info en plannetjes op www.wegenenverkeer.be/langerbruggestraat

Kallo haven, Kieldrechtsluis

Door werken aan de Kieldrechtsluis (voorheen Deurganckdoksluis) in de Waaslandhaven in Kallo is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk of onmogelijk. Bijkomend zijn in fase 2 op het kruispunt Schoorhavenweg/Hoogschoorweg alleen nog rechtdoor- en rechtsafbewegingen mogelijk. Links afslaan is dan onmogelijk.
Update: Fase 2 duurt nog tot 21 maart 2016.

PDF Meer info
Aalst, R41-N9

Aanleg van een tunnel en sanering viaduct Aalst.

PDF Meer info
Zaventem/Kraainem, R22

Door wegenwerken op de R22 in Zaventem en Kraainem is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk vanaf augustus 2015. De plaatselijke omleiding via E40 of Brusselse Ring is niet geschikt voor uitzonderlijke voertuigen.

PDF Meer info
Opwijk, N47

Door de aanleg van een fietstunnel onder de N47 op de Leirekensroute in Opwijk is de doorgang voor uitzonderlijke voertuigen moeilijk. Momenteel voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit. De start van de eigenlijke werken is voor onbepaalde duur uitgesteld. De werken gebeuren in verschillende fasen over een periode van anderhalf tot twee jaar.

PDF Meer info
Gent, Meulestedebrug

Met onmiddellijke ingang is het uitzonderlijk vervoer op de Meulestedebrug te Gent verboden.

Antwerpen, Scheldekaaien

De Scheldekaaien worden gedeeltelijk vrijgegeven voor het uitzonderlijk vervoer.

PDF Meer info
Halle, N28, Bospoortbrug verboden

Tot de afbraak van de Bospoortbrug in de N28 over het kanaal Brussel-Charleroi te Halle is alle verkeer over deze brug verboden.

PDF Meer info