E314

E314: Renovatie van de bovenbouw van het viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

De Vlaamse Regering wil ​het verkeer op de E314 tussen Brussel en Aarschot vlotter laten rijden. Om die doelstelling te realiseren besliste ze in 2016 om een spitsstrook aan te leggen tussen Herent en Aarschot. Als voorbereiding op die spitsstrook renoveren we eerst het viaduct van Wilsele volledig. Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord', een reeks van elf infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven tussen 2018 en 2023. 

E314: Geluidsschermen tussen Herent en Holsbeek (Leuven Noord)

Om het leefcomfort voor alle omwonenden te optimaliseren, krijgt de E314 nieuwe geluidsschermen tussen Herent en Holsbeek. Over een afstand van maar liefst 7,3 kilometer isoleren we de verkeersgeluiden met schermen van 3 meter tot 4,5 meter hoog. Een deel van deze nieuwe geluidsschermen worden geplaatst in het kader van de renovatie van het viaduct van Wilsele. Oude schermen worden dus vervangen.

E314: Fiets- en autotunnel Kessel-Losesteenweg (Leuven Noord)

UPDATE 19/12/18: De werken die recent op de Kessel-losesteenweg werden uitgevoerd, gebeurden niet in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Het gaat over herstellingen van lekken in de waterleiding, in het gedeelte van de Kessel-Losesteenweg dat beheerd wordt door de stad Leuven. De werken worden uitgevoerd door De Watergroep. De waterleiding zal volgens onze informatie vervangen worden na de werken van Wegen en Verkeer  die gepland zijn 2020.