Aanleg verbindingsweg N458 en het ovaal van Wippelgem (R4)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 7 augustus 2018 - maart 2019

 

Sinds 1 maart is de nieuwe rotonde en de verbindingsweg aan de Noordlaan (N458) van Wippelgem (Evergem) open gegaan voor het verkeer. Met de aanleg van de nieuwe rotonde en de verbindingsweg naar het ovaal van Wippelgem (Evergem) zal de R4 nu gemakkelijker en vlotter bereikbaar zijn. Deze werken kaderen in de ombouw van de R4. Meer info op www.r4wo.be

 

Op 7 augustus 2018 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van de verbindingsweg van de N458 (Noordlaan) met het ovaal van Wippelgem (R4). Door het aanleggen van deze verbindingsweg zal de R4 in de toekomst gemakkelijker en vlotter bereikbaar zijn. De werken duren tot en met april 2019.

Planning en fasering:

Fase 1: Aanleg verbindingsweg (afgerond)
Fase 2: Aanleg rotonde en fietspad (22 augustus 2018 tot en met april 2019)
 

Verkeerssituatie 

Aanleg verbindingsweg (afgerond)

 Op 7 augustus start de aannemer met de aanleg van de verbindingsweg zelf (fase 1). Tijdens de eerste weken zal er geen hinder zijn voor het verkeer. Zowel het gemotoriseerd verkeer als de fietsers kunnen hun vertrouwde route volgen.

 

Aanleg rotonde en fietspad (22 augustus tot voorjaar 2019)

De werken voor de aanleg van de nieuwe rotonde met fietspaden is nog volop aan de gang. De werken zullen grotendeels afgerond zijn tegen eind 2018. Voor de toplaag is het wachten op voldoende hoge temperaturen. De openstelling van de nieuwe rotonde zal dus ten vroegste in maart zijn. 

De volgende doorgaande omleidingen zijn van kracht:

  • Van/naar Kluizen en noordelijk van de werfzone: via de R4 en de Hoogstraat
  • Naar het centrum en het zuiden van Wippelgem: via de R4 en de N458 (Drogenbroodstraat)

Bestemmingsverkeer kan tot in de buurt van de rotonde doorrijden.

  • Verkeer ten noorden van de nieuwe rotonde kan vanaf Kluizen rijden
  • Verkeer ten zuiden van de nieuwe rotonde kan op de Drogenbroodstraat (N458) door rijden tot de kruising vlak voor de aansluiting met de Meerhem. 

Communicatie

Wij informeren de omwonenden met een bewonersbrief. Daarnaast kunt u zich via deze link inschrijven op de digitale nieuwsbrief en ontvangt u alle nieuws over deze werken rechtstreeks in uw mailbox.