Aanpassingen aan tramhalte Groenendaallaan (N129) in Merksem

Regio
Gemeente
Weg
Datum 5 t.e.m. 31 augustus 2019

In augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met De Lijn werken uit aan de tramhalte ‘Merksem Bredabaan’ op de Groenendaallaan (N129) in Merksem. De perrons van de tramhalte worden er verlengd.

Verlenging tramperrons

Op de Groenendaallaan worden de perrons van de tramhalte tussen de Gildestraat en de Bredabaan, halte ‘Merksem Bredabaan’, aangepast. De perrons worden langer gemaakt om ze beter geschikt te maken voor langere tramtypes zoals de Albatrostram of de dubbele, gekoppelde Hermelijntram. De perrons zullen verdubbelen in lengte en 60 meter lang worden om het comfort voor de tramreiziger te verbeteren.

Tramhalte buiten dienst in augustus

De werken beginnen op 5 augustus en duren tot en met 31 augustus 2019.

  • Tijdens deze periode wordt de tramhalte ‘Merksem Bredabaan’ niet bediend om de veiligheid van de reizigers te garanderen. De tram op- en afstappen kan dan enkel bij de naburige tramhaltes (Gasthuishoeve en Lambrechtshoeken).
     
  • Op de Groenendaallaan worden langs beide kanten de twee linkse afslagstroken ingenomen. De aannemer heeft die ruimte nodig om veilig met een kraan te kunnen werken aan het perron. Aan de kruispunten van de Groenendaallaan blijven alle bewegingen wel steeds mogelijk. Links afslaand verkeer zal kort voor de lichten nog kunnen voorsorteren.

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Blijf op de hoogte 

De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina.