Aarschotsesteenweg (N19) Aanpassen bushalte Heidebloem

Regio
Gemeente
Weg
Datum 09/07/2019 tot 12/07/2019

Waar en wat?

Op vraag van vervoersmaatschappij De Lijn wordt de volledige verharding van de haltehaven Heidebloem op de Aarschotsesteenweg, ter hoogte van huisnummer 373 vernieuwd. Vandaag is de ondergrond van de verharding voor de bushalte erg verzakt.

De volledige fundering en verharding wordt aangepast, waaronder ook het terug correct plaatsen van de waterslikker die nu te hoog uitsteekt. 

Tussen het bushokje en het eerstvolgende huis wordt ter hoogte van het grasveld ook een nieuwe verharding voor voetgangers op het openbaar domein aangelegd. Op die manier kunnen reizigers gemakkelijker de bushalte bereiken.

Wanneer?

In de huidige planning start de aannemer een week lang met de vernieuwing van de bushalte vanaf dinsdag 9 juli. Ook na het beëindigen van de grondwerken blijft de haltehaven zelf nog 7 dagen afgesloten voor de bussen, zodat de nieuwe verharding goed kan uitharden. De rijweg is dan wel open voor verkeer. De Lijn voorziet tijdens de werken een aantal meter verderop een tijdelijke haltehaven. 

Inname rijstrook: beurtelings verkeer met werflichten

Om veilig te kunnen werken tijdens de werf, wordt er 1 rijstrook ingenomen en kan het verkeer via tijdelijke verkeerslichten om de beurt doorrijden.  

Parkeren en bereikbaarheid

Parkeren in de werfzone zal niet mogelijk zijn.

Meer info?  

Hebt u vragen over onze werken?

Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier

of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50