Bouw geluidsschermen langs R6 aan wijk Ekelenhoek

Weg
Datum 6 mei - eind juni 2019

Update 17 mei 2019: De oprit van de Liersesteenweg naar de R6 richting Putte is in het kader van deze werken tijdelijk afgesloten tot maandagochtend. 

Bouw van geluidsschermen op R6 voor wijk Ekelenhoek

Op 6 mei is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met de plaatsing van geluidsschermen langs de R6 in Sint-Katelijne-Waver. De schermen zullen het geluid vanop de R6 dempen voor de bewoners van de wijk Ekelenhoek. Tegelijk vervangt AWV tussen het kruispunt van de Liersesteenweg en de spoorwegbrug de bestaande wegverharding door geluidsarm asfalt. De werken zijn afgestemd op de bouw van de nieuwe fly-over aan de Antwerpsesteenweg (N1), enkele honderden meters verderop. 

Minder geluidshinder voor wijk Ekelenhoek

De geluidsschermen komen in de noordelijke berm van de R6 ter hoogte van wijk Ekelenhoek. De schermen zijn 3 meter hoog en worden geplaatst over een lengte van zo’n 750 meter. Ze zullen de geluidshinder van het verkeer op de R6 beperken voor de omwonenden in wijk Ekelenhoek.

De schermen zullen er ongeveer hetzelfde uitzien als de geluidsschermen tussen de rotonde aan de Berlaarbaan en de rotonde aan de Putsesteenweg. Onderaan komt een betonnen voet met daarop geluidsabsorberende panelen in beton.

Eerst wegverharding, daarna geluidsschermen

De werken starten op 6 mei 2019 en duren ongeveer anderhalve maand. Ze verlopen in fases, waarbij de aannemer de betonnen wegverharding op de R6 vervangt tussen de Liersesteenweg (N14) en de spoorwegbrug. Dat gebeurt eerst aan de zuidelijke zijde, de rijstroken richting Putte.

 

In de tweede helft van mei zijn de rijstroken richting de E19 aan de beurt. Tijdens deze fase, plaatst de aannemer meteen ook de fundering voor de geluidsschermen in de berm. Tenslotte installeren we de geluidsschermen aan de noordzijde van de weg. Als alles vlot verloopt zijn de geluidsschermen midden juni afgewerkt.

Weinig hinder voor verkeer R6

Het verkeer op de R6 kan op weekdagen van 6u tot 19u altijd over twee versmalde rijstroken in elke richting langs de werken passeren. Na 19 uur en in het weekend zal de aannemer aan de kant waar gewerkt wordt een extra rijstrook innemen.