Brusselsesteenweg (N4) in Overijse: Lokale herstellingen

Regio
Gemeente
Weg
Datum Mei 2019

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een aannemer op dinsdag 26 maart herstellingswerken uitgevoerd aan de Brusselsesteenweg (N4) in Overijse. In de  S-bocht in de dorpskern van Overijse, heeft hij op enkele plaatsen onzorgvuldig werk geleverd. Hierdoor zijn er dwars over de weg oneffenheden opgetreden.

Oneffenheden worden weggewerkt

De aannemer in kwestie zal in de loop van mei de oneffenheden zoveel mogelijk wegwerken met gietasfalt. Zodra er een uitvoeringsdatum is vastgelegd, zullen we die op deze webpagina bekendmaken. Het plaatsen van gietasfalt is een manuele handeling, er komen geen machines aan te pas. Kort na de werken (de avond zelf en de dag na de werken) zal hij veegwerken uitvoeren om losse, overtollige steentjes te verwijderen van het wegdek.

Grote onderhoudswerken in najaar 2019

In het najaar van 2019 gebeuren er grote onderhoudswerken op de Brusselsesteenweg. Over een afstand van 800 meter, tussen het kruispunt met de Heuvelstraat/Solheide en het kruispunt met de Terhulpensesteenweg (N253), krijgt het wegdek een onderhoud. In de S-bocht zal Wegen en Verkeer het wegdek volledig vernieuwen.

Herstellingen met gietasfalt zijn niet uitzonderlijk, maar worden normaal gezien heel lokaal, op kleine oppervlakken toegepast. In het geval van de S-bocht werd het op een groter oppervlak aangebracht, omdat er daar een ernstig probleem van spoorvorming is. Dat probleem zal dus grondig hersteld worden in het najaar.