Derde rijstrook E314 Heusden-Zolder

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2019

UPDATE:
Deze werken werden afgerond voor het zomerse bouwverlof van 2019.

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een derde rijstrook aanleggen op de E314 ter hoogte van Heusden-Zolder. Over een afstand van 3,5 km wordt de middenberm benut om in beide de richtingen een extra rijstrook te voorzien. Dit vanaf de brug over het Albertkanaal tot net voorbij de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’. Meteen wordt de volledige rijweg er over de volledige breedte grondig vernieuwd. 

Na de aanleg van de extra rijstroken op de E313 tussen Lummen en Beringen, is dit de volgende stap in het verhogen van de wegcapaciteit in het verlengde van het Klaverblad in Lummen. Dit moet de doorstroming er aanzienlijk verbeteren. 

Permanente derde rijstrook

Er wordt gebruik gemaakt van de zeer brede middenberm om het wegprofiel te verbreden. Zo is er ruimte voor een permanente derde rijstrook met pechstrook en plaatselijke pechhavens, zonder uit te breiden naar de buitenkanten van de autosnelweg.

De bestaande rijweg wordt ook meteen over de volledige breedte grondig vernieuwd, tot en met de funderingen toe. Het wegdek van de drie rijstroken wordt uiteindelijk in asfalt heraangelegd. 

Vlaanderen investeert €13,5 miljoen om het verkeer in Limburg vlotter en veiliger te maken. De meeropbrengsten van de kilometerheffing voor vrachtwagens vloeit zo terug naar naar de weggebruikers.

Fase 2: werken richting Nederland vanaf eind mei

Vanaf eind mei 2019 wordt in een tweede fase de autosnelweg in de richting van Nederland vernieuwd. Die werken nemen tot half juli in beslag . Het verkeer reed tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen, op de andere zijde van de autosnelweg. 

Er wordt voornamelijk overdag gewerkt van 6u tot 20u, dit van maandag tot en met zaterdag. Occasioneel moet er ook nacht- of zondagwerk worden verricht.

 

 

 

 

Werfsituatie vanaf eind mei 2019:

 

 

 

Updates? Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief

Via de knop op deze pagina kan je inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Zo krijg je updates over de uitvoering van de werken rechtstreeks in je mailbox.