Derde rijstrook E314 Heusden-Zolder

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2019

UPDATE:
Vanaf vrijdagavond 8 maart 2019 zal het verkeer stap voor stap omgezet worden naar 2x2 versmalde rijstroken op de helft van de snelweg richting Nederland.
Vanaf maandag 11 maart 2019 starten dan ook de infrastructuurwerken in richting van Leuven, voor ongeveer 2 maanden. Op- en afrit 27 'Circuit Zolder' wordt afgesloten richting Leuven. 
Er wordt voornamelijk overdag gewerkt van 6u tot 20u, dit van maandag tot en met zaterdag. Occasioneel moet er ook nacht- of zondagwerk worden verricht.

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een derde rijstrook aanleggen op de E314 ter hoogte van Heusden-Zolder. Over een afstand van 3,5 km wordt de middenberm benut om in beide de richtingen een extra rijstrook te voorzien. Dit vanaf de brug over het Albertkanaal tot net voorbij de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’. Meteen wordt de volledige rijweg er over de volledige breedte grondig vernieuwd. 

Na de aanleg van de extra rijstroken op de E313 tussen Lummen en Beringen, is dit de volgende stap in het verhogen van de wegcapaciteit in het verlengde van het Klaverblad in Lummen. Dit moet de doorstroming er aanzienlijk verbeteren. 

Permanente derde rijstrook

Er wordt gebruik gemaakt van de zeer brede middenberm om het wegprofiel te verbreden. Zo is er ruimte voor een permanente derde rijstrook met pechstrook en plaatselijke pechhavens, zonder uit te breiden naar de buitenkanten van de autosnelweg.

De bestaande rijweg wordt ook meteen over de volledige breedte grondig vernieuwd, tot en met de funderingen toe. Het wegdek van de drie rijstroken wordt uiteindelijk in asfalt heraangelegd. 

Vlaanderen investeert €13,5 miljoen om het verkeer in Limburg vlotter en veiliger te maken. De meeropbrengsten van de kilometerheffing voor vrachtwagens vloeit zo terug naar naar de weggebruikers.

Start in maart 2019

Vanaf 11 maart 2019 zal in een eerste fase de autosnelweg in de richting van Lummen worden vernieuwd. Die werken zullen naar verwachting zo’n twee maanden in beslag nemen. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg. 

Er wordt voornamelijk overdag gewerkt van 6u tot 20u, dit van maandag tot en met zaterdag. Occasioneel moet er ook nacht- of zondagwerk worden verricht.

 

 

 

Op- en afrit 27 'Circuit Zolder' richting Leuven afgesloten 

Vanaf vrijdagavond 8 maart 2019 tot einde werken worden de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Leuven afgesloten. Deze liggen pal in de werfzone. Verkeer op de autosnelweg dient de voorgaande of eerstvolgende afrit te nemen. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open tijdens fase 1. 

Om de E314 vanuit de omgeving te bereiken wordt een omleiding aangeven richting complex 28 ‘Zolder’ via de N72. Zwaar verkeer richting Antwerpen wordt meteen omgeleid naar de E313 complex 26 Paal-Beringen. 

 

Updates? Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief

Via de knop op deze pagina kan je inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Zo krijg je updates over de uitvoering van de werken rechtstreeks in je mailbox.