Doortocht Zeveneken (N70)

Weg
Datum Vanaf 2019

De doortocht van de N70 in Zeveneken wordt in 2019 grondig heringericht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Lochristi, de stad Lokeren en Aquafin slaan hiervoor de handen ineen. De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren). Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen, comfortabele busperrons en de nodige aandacht voor groen.

 

De bebouwde kom wordt duidelijk afgebakendmet een rotonde aan de Zavel en met een middeneiland aan de kant van Lokeren. Er komen veilige en comfortabele fietspaden. Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt. Waar mogelijk voorzien we extra groen. De dorpskern aan de zeven eiken krijgt een volledige face-lift. Er komt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen en comfortabele busperrons met opnieuw de nodige aandacht voor groen. Omdat de weg over de volledige breedte wordt aangepakt zal er tegelijk een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd. Het afvalwater van bijna 2000 inwoners van Zeveneken, dat vandaag nog ongezuiverd in de natuur terechtkomt, wordt op de waterzuiveringsinstallatie van Lokeren aangesloten.

 

Timing 

Voorlopig plannen we de start van de werken in 2019. Alles hangt af van hoe snel de procedures verlopen.

Fasering

Eenmaal de fasering van de werken gekend is, komt alle informatie op deze webpagina

Communicatie

  • Op 11 juni 2018 vond een informatiemarkt plaats om bewoners en handelaars te informeren over de werken. Alle panelen met alle informatie kunt u rechtsboven bekijken. Bekijk de sfeervideo hieronder.
  • We stellen ook een bereikbaarheidsadviseur aan.  Bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen bij hem terecht met vragen over hun bereikbaarheid tijdens de werken via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via GSMnr. 0476 72 22 57
  • Alle bewoners en handelaars zullen tijdig geinformeerd worden via bewonersbrieven.
  • Wilt u op de hoogte gehouden worden van de werken, schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief via deze link.