E17 in De Pinte: Nieuw op- en afrittencomplex

Regio
Gemeente
Weg
Datum 6 november 2017 tot eind 2018

Wat houden de werken in?

Het op- en afrittencomplex in De Pinte wordt grondig aangepakt. De heraanleg moet er vooral voor zorgen dat de kruispunten van de op- en afritten van de E17 met de N60 veiliger worden. Ook vlotter rijden op de N60 en veilig fietsen zijn uitgangspunten.

De wijzigingen op een rij:

  • AWV bouwt een nieuwe op- en afrit aan de zuidkant van de E17 (kant Makro): een afrit van de E17 richting Gent naar de N60 richting Oudenaarde en een oprit vanop de N60 richting Oudenaarde naar de E17 richting Gent. Door de nieuwe op- en afrit moet het verkeer van en naar de E17 de N60 niet langer oversteken.
  • Ten noorden van de E17 (kant Den Beer) maakt het kruispunt van de N60 met de op- en afrit van de E17 richting Kortrijk plaats voor een rotonde. Met deze ingreep zorgen we er opnieuw voor dat het verkeer de N60 niet moet dwarsen aan de op- en afrit.
  • Fietsers zullen tussen Den Beer en de rotonde aan Makro niet langer langs de N60 fietsen. De fietspaden in deze zone verdwijnen langs de N60. Fietsers krijgen een veilig alternatief tussen rotonde (Bonaparte) en Den Beer via de Steenweg en Grote Steenweg. 
  • Tenslotte bouwen ANB (Agentschap voor Natuur en Bos) en AWV ook een nieuwe carpoolparking. Deze parking zal ook gebruikt worden door bezoekers aan het Parkbos.

Timing

De werken gaan op 6 november 2017 van start en moeten eind 2018 klaar zijn.

Fasering

Van zodra de fasering op punt staat, kunt u ze hier vinden.

Infovergadering op 11 oktober 2017

Om iedereen goed te informeren organiseren we twee infovergaderingen op 11 oktober 2017:

  • 18u: infovergadering voor ondernemers
  • 20u: infovergadering voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden

Beide vinden plaats in de cultuurzaal van het Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP), Polderbos 20 in De Pinte.