E17- Structureel onderhoud tussen Waasmunster en Sint-Niklaas

Weg
Datum 7 april- zomer 2019

Update 3/06: De asfaltwerken van de E17 rijrichting Antwerpen staan ingepland voor het weekend 14-15 en 16 juni en het daaropvolgende weekend van 21 tot 23 juni. Lees meer hieronder

Op 7 april startte het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. Ook de oprit in Waasmunster naar de E17 richting Antwerpen wordt volledig vernieuwd. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken gebeuren de werken tijdens de paasvakantie (1 week) en tijdens het weekend.

Wat doen we?

De aannemer werkt aan een grondige vernieuwing van het asfalt op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. In de richting van Antwerpen wordt gewerkt vanaf de afrit Waasmunster tot aan de splitsing met de parallelweg. Ook de oprit Waasmunster wordt volledig heraangelegd. In de richting van Gent komt er nieuwe asfalt tussen Sint-Niklaas en de brug van de Neerstraat.

Timing

De heraanleg van de E17 richting Gent gebeurde in de eerste week van de paasvakantie, van zondagavond 7 april tot zondag 14 april. De aannemer werkte de klok rond.

De heraanleg van de E17 richting Antwerpen wordt in twee weekends uitgevoerd, telkens van vrijdagavond tot zondagavond. 

Verkeer

Heraanleg richting Gent van 7 tot 14 april: afgerond

Heraanleg richting Antwerpen (twee weekends) van 14 tot 16 juni/ 21 en 23 juni

Fase 1:  14 en 16 juni 2019 

Van vrijdagavond om 19u tot maandagochtend 6u vernieuwt de aannemer het asfalt op rechterrijstrook en de pechstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. De oprit Waasmunster gaat dicht. De afrit Waasmunster blijft open. De parallelweg in Sint Niklaas wordt afgesloten waardoor de afritten Sint-Niklaas West en Sint-Niklaas Centrum niet bereikbaar zijn voor het verkeer op de E17 vanuit Gent. Op maandagochtend 17 juni, vóór de ochtendspits, is alles terug open.

Omleidingen

  • E17: twee versmalde rijstroken richting Antwerpen.
  • oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster afgesloten: Verkeer rijdt op richting Gent, volgt de E17 tot het op- en afrittencomplex in Lokeren en kan daar keren. 
  • afrit van de E17 richting Antwerpen naar parallelweg in Sint-Niklaas afgesloten: Verkeer moet doorrijden tot het op- en afrittencomplex in Haasdonk en kan daar keren. 

 

OmleidingenFase 2: 21 en 23 juni 2019

Van vrijdagavond om 19u tot uiterlijk maandagochtend 6u vernieuwt de aannemer het asfalt op de midden- en linkerrijstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. De oprit Waasmunster gaat dicht. De afrit Waasmunster blijft open. Op maandagochtend 24 juni vóór de ochtendspits zullen alle rijstroken terug open zijn.

Omleiding

  • E17: twee versmalde rijstroken richting Antwerpen.
  • De oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster blijft afgesloten. Verkeer rijdt op richting Gent, volgt de E17 tot het op- en afrittencomplex in Lokeren en kan daar keren. 

​​​​

Omleiding Minder hinder

  • Uitgekiende fasering en een korte uitvoeringstermijn
  • Werken tijdens paasvakantie en tijdens het weekend.