E17- Structureel onderhoud tussen Waasmunster en Sint-Niklaas

Weg
Datum 7 april- 4 mei

 

Update 15/04: Op zaterdag 27 en zondag 28 april start de tweede fase van de werken. Ook het daaropvolgende weekend van 4 en 5 mei wordt er nog gewerkt. Lees meer hieronder

Op 7 april (zondagavond) startte het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. Ook de oprit in Waasmunster naar de E17 richting Antwerpen wordt volledig vernieuwd. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken gebeuren de werken tijdens de paasvakantie (1 week) en tijdens het weekend.

Wat doen we?

De aannemer werkt aan een grondige vernieuwing van het asfalt op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. In totaal wordt 8 km nieuwe snelweg aangelegd. In de richting van Antwerpen wordt gewerkt vanaf de afrit Waasmunster tot aan de splitsing met de parallelweg. Ook de oprit Waasmunster wordt volledig heraangelegd. In de richting van Gent komt er nieuwe asfalt tussen Sint-Niklaas en de brug van de Neerstraat.

Timing

De heraanleg van de E17 richting Gent gebeurt in de eerste week van de paasvakantie, van zondagavond 7 april tot zondag 14 april. De aannemer werkt 24u/24)

De heraanleg van de E17 richting Antwerpen zal in weekends van 27 april en 4 mei uitgevoerd worden, telkens van vrijdagavond tot zondagavond. 

Verkeer

Heraanleg richting Gent van 7 tot 14 april: afgerond

Heraanleg richting Antwerpen (weekends van 27 april en 4 mei)

 • E17: twee versmalde rijstroken richting Antwerpen.
 • weekend van 27 april:
  • oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster afgesloten: Verkeer rijdt op richting Gent, volgt de E17 tot het op- en afrittencomplex in Lokeren en kan daar keren. 
  • afrit van de E17 richting Antwerpen naar parallelweg in Sint-Niklaas afgesloten: Verkeer moet doorrijden tot het op- en afrittencomplex in Haasdonk en kan daar keren. 
 • weekend 4 mei: oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster afgesloten (zelfde omleiding). 

   

Omleidingen weekend 27 april​​​​

 

Omleiding weekend  4 meiMinder hinder

 • Uitgekiende fasering en een korte uitvoeringstermijn
 • Werken tijdens paasvakantie en tijdens het weekend.