E17 - Structureel onderhoud van Zwijnaarde tot Destelbergen

Weg
Datum zomer 2019

In de zomer van 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer met structurele onderhoudswerken op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt 8 km nieuwe asfaltverharding aangelegd. De twee richtingen krijgen een nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt. De afrit naar het UZ Gent richting Antwerpen wordt volledig heraangelegd en voorzien van een extra afslagstrook. De werken zullen anderhalve maand duren en veel hinder geven. De werken gebeuren daarom bewust tijdens de zomervakantie.

Wat doen we?

De aannemer werkt aan een uitgebreide en grondige vernieuwing van het asfalt op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen over de gehele rijbreedte. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt volledig heraangelegd en voorzien van een extra rijstrook. In de richting van Gent werken we vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag. In totaal vernieuwen we  8 km snelweg voor meer veiligheid en rijcomfort. 

Het viaduct van Gentbrugge wordt tijdens deze werken niet meegenomen. Deze werken zijn gepland in 2020 (link naar webpagina).

Timing

juli en augustus 2019

Verkeer

Het verkeer zal anderhalve maand in elke rijrichting over twee versmalde rijstroken moeten rijden. Ook zullen verschillende op- en afritten tussen Zwijnaarde en Destelbergen tijdelijk worden afgesloten. 

Minder hinder

  • De aannemer werkt dag en nacht, in het weekend en tijdens de vakantie.
  • Er wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf u via de enveloppeknop  rechtsbovenaan deze pagina in voor de digitale nieuwsbrief over deze werken en blijf op de hoogte van deze werken.