E17 - Structureel onderhoud van Zwijnaarde tot Destelbergen

Weg
Datum 17 juni tot eind augustus 2019

Op 4 augustus zijn de werken gestart op de E17 richting Kortrijk. Lees alles over de huidige fase hieronder.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert structurele onderhoudswerken uit op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt 8 km nieuwe asfaltverharding aangelegd. De twee richtingen krijgen een nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt. De afrit naar het UZ Gent richting Antwerpen wordt volledig heraangelegd. De werken zullen een tweetal maanden duren en veel hinder geven. De werken gebeuren daarom bewust tijdens de zomervakantie.

Wat doen we?

De aannemer werkt aan een uitgebreide en grondige vernieuwing van het asfalt op de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen over de gehele rijbreedte. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt volledig heraangelegd. In de richting van Gent werken we vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag. In totaal vernieuwen we  8 km snelweg voor meer veiligheid en rijcomfort. 

Het viaduct van Gentbrugge wordt tijdens deze werken niet meegenomen. Deze werken zijn gepland in 2020 en 2021. Lees meer

Timing

17 juni tot eind augustus 2019

Fasering

Het verkeer zal anderhalve maand in elke rijrichting over twee versmalde rijstroken moeten rijden. Van 17 juni tot 18 juli rijdt het verkeer op de E17 richting Antwerpen over versmalde rijstroken. Ook zullen verschillende op- en afritten tussen Zwijnaarde en Destelbergen tijdelijk worden afgesloten. In augustus wordt gewerkt op de rijrichting Kortrijk. Ook in die periode zullen verschillende op- en afritten in de richting van Kortrijk worden afgesloten. 

Asfaltwerken op E17 richting Antwerpen (afgerond)

 

Asfaltwerken op E17 richting Kortrijk

Op 4 augustus om 18u is de aannemer terug aan de slag gegaan en werkt hij op de rijrichting Kortrijk. Tijdens de eerste 10 dagen van de werken volgen de fasen elkaar zeer snel op. Dat betekent dat er om de twee dagen andere op- en afritten afgesloten zijn. Je goed informeren voor je vertrekt, is de boodschap!

Voor jouw veiligheid en die van de arbeiders geldt er steeds een maximumsnelheid van 50 km/u langs de werfzone. 

Fase 6: afgerond

De aannemer werkt tussen het viaduct van Gentbrugge en het knooppunt van Zwijnaarde op de E17 richting Gent/Kortrijk. Daar zijn 2 versmalde rijstroken open. 

Fase 7: afgerond

De aannemer werkt tussen het viaduct van Gentbrugge en het knooppunt van Zwijnaarde op de E17 richting Gent/Kortrijk. Daar zijn 2 versmalde rijstroken open. 

Fase 8: afgerond

De werfzone loopt van het op- en afrittencomplex in Gentbrugge tot vlak voor de afrit naar Gent-Centrum. Er zijn 2 versmalde rijstroken op E17 richting Kortrijk

Fase 9: 11 augustus (20u) tot 14 augustus

De werfzone loopt van het op- en afrittencomplex in Gentbrugge tot de afrit naar Gent-Centrum. Er zijn 2 versmalde rijstroken op E17 richting Kortrijk.

Alle op- en afritten zijn open. Er gelden geen omleidingen. 

Hemelvaartweekend : van 15 augustus tot en met 18 augustus 

Verkeer op E17 beschikt over 3 rijstroken. Alle op- en afritten open. Ook alle bewegingen zijn terug mogelijk.

Fase 10: 18 augustus tot eind augustus

De aannemer werkt vanaf knooppunt Destelbergen tot het viaduct Gentbrugge.  Er zijn 2 versmalde rijstroken op E17 richting Kortrijk en richting Antwerpen (beide richtingen)

Op- en afritten:

  • Opritten van de R4 (beide richtingen) naar de E17 richting Kortrijk zijn afgesloten. Je rijdt om door de E17 richting Antwerpen te nemen en te keren aan het op- en afrittencomplex in Beervelde.
  • De parking in Gentbrugge is niet bereikbaar. 

 

 

Minder hinder en veiligheid

  • De aannemer werkt dag en nacht, in het weekend en tijdens de vakantie.
  • Er wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen.
  • Er wordt niet gewerkt tijdens de Gentse feesten (19 juli tot 28 juli) en Hemelvaartweekend (15 augustus tot 18 augustus).
  • Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers wordt een snelheidsbeperking van 50km/u ingesteld.

Digitale nieuwsbrief

Schrijf jou in voor de digitale nieuwsbrief via de enveloppeknop rechtsbovenaan deze pagina en blijf op de hoogte over deze werken.