E314 Lokale opstuiking richting Lummen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 29/06/19 tot 1/07/19

Update 30/6/19: De aannemer heeft bevestigd dat het rechterrijvak maandag 1 juli in de namiddag terug wordt opengesteld voor de avondspits.

De aannemer werkt tot maandagnamiddag 1 juli de opstuiking weg ter hoogte van Tielt-Winge (n°23)

De E314 ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Tielt-Winge (n°23) richting Lummen werd gisterenavond rond 19u. gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Door de warme dagen in de voorbije week is het wegdek op het rechterrijvak licht omhoog gekomen en dit een kleine 100 meter voorbij oprit 23. De aannemer breekt lokaal het beton uit en giet nieuwe asfalt die bij deze warme temperaturen extra tijd nodig heeft om af te koelen.

In de huidige planning en afhankelijk van de temperatuurschommelingen, wordt het rijvak maandag 1 juli in de late namiddag terug opengesteld. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht eventueel hinder voor de avondspits richting Lummen, indien het asfalt nog niet voldoende afgekoeld is en het rijvak nog verder afgesloten blijft.

AWV is deze periode extra waakzaam en we grijpen onmiddellijk in wanneer dit zich voordoet. Indien de weggebruiker iets gevaarlijks ziet mag die onmiddellijk de politie verwittigen. Zij verwittigen op hun beurt onze lokale diensten.