Heraanleg Heirweg (N445) in Laarne

Regio
Gemeente
Weg
Datum Van 4 maart tot zomer 2019

Sinds begin mei is de aannemer gewisseld van kant en werkt hij aan de zuidkant. De omleidingen blijven dezelfde. Alle zuidelijke zijstraten worden tijdelijk afgesloten. Na deze fase eind juni wordt de toplaag in asfalt heraangelegd. Lees meer

 

Op maandag 4 maart 2019 is het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag gegaan op de Heirweg in Laarne/Lochristi. Tussen het kruispunt van de Bulstraat met de Vossenstraat tot aan de Rivierstraat vernieuwt de aannemer het wegdek in asfalt. De bushaltes worden heraangelegd en parkeerstroken in kasseien worden groene bermen. Tijdens de werken kan het verkeer richting Zele door, het verkeer richting Destelbergen rijdt om. Fietsers kunnen langs de werf passeren. De werken duren vier maanden en zullen voor de zomer 2019 klaar zijn. 

Wat houdt de heraanleg in?

De Heirweg (N445) is al op verschillende plaatsen heraangelegd. Nu komt het stuk Heirweg (N445) van het kruispunt met de Bulstraat en de Vossenstraat tot net voor de Rivierstraat (N449) in Laarne aan de beurt. Het betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. Acht bushaltes worden vernieuwd. De parkeerstroken in kasseien verdwijnen en er komen groene bermen in de plaats. De vier tussenliggende kruispunten worden heringericht om de fietsveiligheid aan de kruispunten te verbeteren. De zieke en slecht groeiende bomen worden vervangen. Het aanplanten van de nieuwe bomen kan pas gebeuren na de heraanleg, dit is gepland in het najaar 2019. 

Hoe rijdt het verkeer?

Er wordt in twee fasen gewerkt, per weghelft. De aannemer start met de heraanleg van de noordelijke weghelft (rijrichting Destelbergen). Aansluitend volgt de heraanleg van de zuidelijke weghelft (rijrichting Zele). 

Fase 1: noordelijk weghelft (4 maart tot 30 april)

In deze fase zijn de noordelijke zijstraten afgesloten voor het verkeer

  • Het verkeer richting Zele rijdt langs de werfzone.
  • Het verkeer richting Destelbergen rijdt om via de Rivierstraat (N449), op- en afrit Beervelde, E17, complex Destelbergen R4 en via de Dendermondsesteenweg (N445).
  • Het fietspad langs de Heirweg (N445) wordt tijdelijk ingericht als een dubbelrichtingsfietspad. Fietsers en voetgangers kunnen dus langs de werfzone passeren. 
  • Ook de bussen richting Zele rijden langs de werfzone. De bussen richtingen Destelbergen volgen een omleiding. Enkele bushaltes zijn hierdoor afgeschaft. Meer info op de www.lijn.be

Fase 2: zuidelijke weghelft (van 2 mei tot juni)

In deze fase zijn de zuidelijke zijstraten afgesloten voor het verkeer

  • Het verkeer richting Zele rijdt langs de werfzone wel op de onderlaag (in afwachting van de aanleg van de nieuwe toplaag in juni)
  • Het verkeer richting Destelbergen rijdt om via de Rivierstraat (N449), op- en afrit Beervelde, E17, complex Destelbergen R4 en via de Dendermondsesteenweg (N445). 
  • Het fietspad langs de Heirweg (N445) wordt tijdelijk ingericht als een dubbelrichtingsfietspad. Fietsers en voetgangers kunnen dus langs de werfzone passeren. 
  • Ook de bussen richting Zele langs de werfzone. De bussen richting Destelbergen volgen een omleiding. Enkele bushaltes zijn hierdoor tijdelijk afgeschaft. Meer info op www.delijn.be

Toplaag: steenweg volledig dicht in juni

Op einde van de werken, normaal gezien eind juni gaat de Heirweg volledig dicht voor het leggen van de toplaag. Dan rijdt het verkeer in beide richtingen om via de Dendermondesteenweg (N445), op- en afrit Destelbergen, R4, complex Destelbergen, E17, op- en afrit Beervelde en de Rivierstraat (N449). Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone passeren. We zullen u de exacte data nog meegeven op deze webpagina.

Bereikbaarheidsadviseur

Voor deze werken zet het agentschap ook een bereikbaarheidsadviseur in. Die is te contacteren via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of op het nummer 0476 72 22 57 (tussen 9u en 17 u).