Herinrichting doortocht Westende

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 01/02/2016 (430 werkdagen)

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Middelkerke werken momenteel aan de vernieuwing van de N318 Westendelaan-Lombardsijdelaan tussen het nieuwe pompstation van Aquafin aan de start van de bebouwde kom komende uit Middelkerke en de Baronstraat. De weg en riolering worden er in 430 werkdagen volledig vernieuwd. 

Na het uitvoeren van de ondergrondse werken start de heraanleg van de nieuwe bovenbouw. De weg wordt over de volledige breedte vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Zowel de rijweg, fietspaden als voetpaden zullen dus volledig vernieuwd worden. Gespreid over de volledige zone die heraangelegd wordt komen er groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair om het geheel een aangenaam karakter te geven.

Fasering

De aannemer zal de weg niet in één keer opbreken, maar werkt in verschillende fases. Op deze manier kan men de hinder spreiden en is er een betere bereikbaarheid tijdens de werken.

Fase 2

Sinds 23 januari 2017 is de tweede fase van start gegaan. Tijdens deze fase zullen ook de Baronstraat en Beukenstraat heraangelegd worden. In de Hofstraat plaatst men een nieuw overstort. Op deze manier kan het overtollig regenwater eenvoudiger worden afgevoerd. De startdata van de werken in deze zijstraten zullen later via de gekende kanalen gecommuniceerd worden en worden bepaald in functie van een optimale bereikbaarheid. De duur van fase 2 is vastgelegd op 270 werkdagen. 

Werfupdate november 2017

Vanaf maandag 20 november zal de aannemer verder werken aan de rijweg van de Westendelaan-Lombardsijdelaan. Stap voor stap zal de nieuwe weg in de huidige fase nu worden opgebouwd.
In de Beukenstraat zal de aannemer de nodige afkoppelingen doen, waarna ook hier met de bovenbouw zal worden gestart.

De aannemer start op 27 november met de opbraak van de rijweg in de Baronstraat en de oude riolering. Dit zal geleidelijk aan gebeuren vanaf de kant van de Lombardsijdelaan. Vanaf 5 december wordt dan gestart met de aanleg van de nieuwe riolering. Dit is, net als op de rest van de werf een gescheiden riolering met een regenwaterafvoer en vuilwaterafvoer.
In een eerste fase zal men werken tot huisnummer 34. Zo blijft er voldoende parking beschikbaar achter het sportcomplex en worden de festiviteiten na de kerstperiode niet te veel verstoord. Eens deze voorbij zijn zal men er verder opbreken en nieuwe riolering aanleggen.
Tijdens de werken zullen de bewoners en voorbijgangers steeds te voet kunnen passeren. Er wordt ook een deel van het voetpad opgebroken, maar er zal voldoende ruimte voorzien worden om een veilige en comfortabele doorgang te verzekeren.

 

Omleiding fase 2

Doorgaand verkeer (beide richtingen) en verkeer met bestemming Westende-Dorp vanuit Nieuwpoort wordt omgeleid via: 

  • Zeelaan
  • Kustbaan
  • Henri Jasparlaan

Eens de onderlagen tussen de Scottishlaan en de Heidestraat zijn aangelegd zal het terug mogelijk zijn voor plaatselijk verkeer om de zone in te rijden en de achterliggende wijk via de Heidestraat te bereiken. Hou er echter wel rekening mee dat het nog steeds om een werfzone gaat. We vragen daarom uitdrukkelijk om enkel buiten de werkuren of in geval van nood de werfzone in te rijden. In de eerste plaats is dit in het kader van de veiligheid, maar de aannemer dient nog steeds werken uit te voeren. Het is in ieders belang dat dit vlot kan verlopen.

 

Communicatie

Wenst u op de hoogte te blijven van de werken? Schrijf u in op de digitale nieuwsbrief door te klikken op de enveloppe bovenaan deze pagina. 

Bereikbaarheidsadviseur

Het Agentschap Wegen en verkeer stelde voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en handelaars met vragen omtrent de wegenwerken kunnen bij hem terecht: doortochtwestende@wegenenverkeer.be