Herinrichting kruispunt N43 en Pontstraat in Deinze

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 24 september tot voorjaar 2019

Update 04/04: Vanaf volgende week donderdag start de tweede fase en werkt de aannemer aan het fietspad rijrichting Gent. Op 15 en 16 april wordt er geasfalteerd, daarna zijn de werken afgerond. Dit is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Sinds 6 maart is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) klaar met de herinrichting van het kruispunt met de Pontstraat. De vrijliggende fietspaden en de nieuwe verkeerslichten aan het kruispunt maken het overstekende fietsverkeer veiliger. Vanaf deze week verbetert de aannemer de afwatering langs de N43. Aansluitend op deze afwateringswerken, start hij met de vernieuwing van 4km fietspaden langs de Dorpsstraat/ (N43). Het verkeer op de N43 rijdt over versmalde rijstroken. De werken aan het fietspad duren tot de paasvakantie.

Verkeerssituatie

​Het verkeer in beide richtingen blijft mogelijk langs de werfzone. Tijdens de afwateringswerken kunnen voetgangers en fietsers met hun fiets aan de hand langs de werkzone. Tijdens de werken aan het fietspad krijgt het fietsverkeer een omleiding.