Herinrichting N357 Roeselaarsestraat doortocht Izegem

Regio
Gemeente
Weg
Datum Van 07/08/17 tot vermoedelijk eind mei 2019

Op 7 augustus 2017 is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de laatste fase van de heraanleg van de doortocht Izegem op de N357 Roeselaarsestraat. Tussen de Kapucijnenlaan en de Sasbrug zal de weg een grondige vernieuwing ondergaan. Het einde van de werken is voorzien tegen eind mei 2019. 

Doel van de werken

De werken hebben op de eerste plaats als doel de veiligheid voor alle weggebruikers te verhogen, maar ook het comfort voor fietsers en voetgangers gevoelig te verbeteren. De ingrepen zullen bovendien ook een positieve impact hebben op de leefbaarheid van de bewoners langs de N357.

Ook ondergronds zal er een grondige vernieuwing gebeuren. De riolering zal er aangepast worden naar een gescheiden stelsel. Dit wil zeggen dat het regenwater en vuilwater afzonderlijk wordt afgevoerd.

Stand van zaken

Op maandag 24 september startte aannemer Cnockaert uit Wervik met de volgende (tweede) fase van de heraanleg van de Roeselaarsestraat tussen het kruispunt aan de Abelestraat tot huisnummer 503 in opdracht van het Vlaams Gewest, Infrax en stad Izegem.

De werken worden opgesplitst in 2 fasen :

Een fase tussen de Abelestraat tot net over de garageweg tussen de huisnummers 467 en 473 (duur ± 5 maand).

Een tweede fase vanaf huisnummer 473 tot aan huisnummer 503 (duur ± 4 maand).

De werkzaamheden in fase 1 omvatten hoofdzakelijk: opbreken en vernieuwen van de asfaltverharding en de kantstroken, heraanleg en ontdubbeling van het fietspad. Ook de riolering wordt opnieuw aangelegd.

Tijdens deze werkzaamheden zijn de woningen ter hoogte van de werken enkel te voet bereikbaar. We voorzien een omleiding voor zowel het doorgaand verkeer als het fietsverkeer.

 

Plaatselijk is ook een omleiding voorzien.

 

Fasering

De werken zullen uitgevoerd worden in 2 fasen. Deze fasen zijn vervolgens onderverdeeld in 2 deelfasen. Op deze manier streven we naar een vlotte heraanleg met een zo goed mogelijke bereikbaarheid tijdens de werken.

Omleiding

Het doorgaand verkeer moet een omleiding volgen.

Vanuit Izegem volgt het verkeer de Krekelmotestraat, Ambachtenstraat en vervolgens de Sasbrug. Vanuit Roeselare geldt de omgekeerde route.

Plaatselijk verkeer zal slechts beperkte toegang hebben tot de werfzone. 

Wie tijdens de uitvoering van de werken graag een nieuwsbrief ontvangt met informatie hoe de werken verlopen, kan zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief door op de enveloppe in de rechterzijkolom te klikken bovenaan deze pagina.