Lokale herstelling betonklinkers op fietspad over E314 op Nieuwe Mechelsesteenweg N26 richting Herent

Regio
Gemeente
Weg
Datum 04/07/2019 tot 08/07/2019

Waar en wat?

Eind deze week start een aannemer, volgens beschikbaarheid op de planning, donderdag 4 of vrijdag 5 juli met onderhoudswerken aan het fietspad over de E314 op de Nieuwe Mechelsesteenweg. Ondanks de relatief kleine ingreep (aanpassing klinkers op 2m2) wordt uit veiligheidsoverweging en op vraag van de politie het rechterrijvak van de Nieuwe Mechelsesteenweg als tijdelijke fietszone ingenomen. Dat betekent een viertal dagen lokale hinder voor fietsers tijdens de spitsuren. Buiten de spitsuren wordt er hier op het rechterrijvak een fietscorridor ingesteld. Vanaf de avondspits tot ‘s ochtends (tussen 15u. en 9u. ‘s ochtends) wordt deze tijdelijke fietscorridor weggenomen en moeten fietsers afstappen en te voet verder over de werfzone op het fietspad.  Vanaf maandag 8 juli kunnen fietsers opnieuw zonder hinder het fietspad gebruiken.

Fietscorridor op rechterrijvak Nieuwe Mechelsesteenweg tussen 9u en 15u. / 4 dagen lokale hinder voor fietsers tijdens de spitsuren

Vlak na de oprit voor doorgaand verkeer van de E314 richting Lummen, worden fietsers tijdens de werkuren (tussen 9u. en 15u.) via een fietscorridor op dit rechterrijvak verder richting Herent geleid. Het fietspad zelf dat op de brug over de E314 ligt, wordt volledig werfzone.

Opgelet: vanaf de avondspits tot ‘s ochtends (tussen 15u. en 9u. ‘s ochtends) wordt deze tijdelijke fietscorridor weggenomen en kunnen fietsers te voet met fiets aan de hand verder stappen over de werfzone op het fietspad. Tijdens het weekend blijft het afgesloten om de betonklinkers te laten uitharden, maar fietsers mogen de werfzone te voet overbruggen.  

Meer info?  

Hebt u vragen over onze werken?

Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier

of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50