Nachtelijke vernieuwing op- en afritten Ham

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 30 september 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt eind september gedurende drie nachten de vier op- en afritten van het complex 25 ‘Ham’ aan de E313. Tijdens de uitvoering worden de betreffende op- en afritten afgesloten voor verkeer van 20u tot 06u. Dat zijn er per nacht maximaal twee. Er worden telkens omleidingen aangegeven via het dichtstbijzijnde op- en afrittencomplex en de gewestwegen in de omgeving.

 

Door de vernieuwing van het wegdek van de op- en afritten in Ham verhoogt het rijcomfort en de veiligheid voor de weggebruiker. Het oude wegdek wordt afgefreesd en vernieuwd in asfalt. Aan de afrit richting Antwerpen wordt ter hoogte van de rotonde ook een betonplaat hersteld tijdens de eerste nacht. 

 

Voor de zomervakantie werden ook al verschillende op- en afritten op de complexen ‘Hasselt-West’, ‘Bilzen’, ‘Genk-centrum’ en ‘Houthalen-Helchteren’ vernieuwd. 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk en omleidingen

Alle 4 de armen van het complex 25 ‘Ham’ worden gedurende drie nachten vernieuwd op maandag 30 september, di.1 en woe. 2 oktober 2019

Voor de veiligheid van de weggebruiker en de arbeiders in de werfzone worden de aangepakte op- en afritten telkens afgesloten tussen 20.00u en 06.00u. Waar niet wordt gewerkt, blijft de op- of afrit gewoon geopend. 

Er worden telkens omleidingen aangegeven via het dichtstbijzijnde op- en afrittencomplex en de gewestwegen in de omgeving. 

 

Werfzone afgesloten tussen 20u en 06u

De planning ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van weersomstandigheden:

 

 • ma. 30 september 2019, vanaf 20u
  • afrit richting Antwerpen een eerste nacht afgesloten 
  • oprit richting Hasselt afgesloten
    
 • di. 1 oktober 2019, vanaf 20u
  • afrit richting Hasselt afgesloten
    
 • woe. 2 oktober 2019, vanaf 20u
  • oprit richting Antwerpen afgesloten
  • afrit richting Antwerpen opnieuw afgesloten

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog worden gewijzigd. De meest actuele info kunt u steeds vinden op deze webpagina.

 

Geluidshinder

Om de verkeershinder te milderen, werd er voor nachtwerk gekozen. De keerzijde van het nachtwerk is dat omwonenden in de omgeving geluidshinder kunnen ondervinden van het vrachtvervoer en frees- en asfalteringswerken. We wensen ons te verontschuldigen voor eventuele geluidshinder. Bewoners in de omgeving ontvangen nog een berwonersbrief in de brievenbus voor aanvang van de werken. 

 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds bereiken via www.wegenenverkeer.be/contactformulier of tel. 011 74 23 00.