Nieuwe oprit naar R4 in Zwijnaarde

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2019-2020

Er staan twee wijzigingen op stapel voor de E40 en de R4 in Gent. Tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde legt het het Agentschap Wegen en Verkeer en weefstrook aan. De oprit van de N60 naar de E40, die op termijn in de weefzone zou uitkomen, verdwijnt. In de plaats komt een nieuwe oprit van de N60 naar de R4-buitenring richting Merelbeke. 

Nieuwe oprit van de N60 naar de R4 richting Merelbeke

De oprit van de N60 naar de E40 verdwijnt. De afrit Zwijnaarde is al veel langer afgesloten, binnenkort volgt ook de oprit. Deze oprit ligt zeer dicht bij de verkeerswisselaar in Zwijnaarde, wat voor veel in- en uitvoegend verkeer zorgt in een hele korte zone. Bovendien komt de oprit uit in de geplande weefzone. Ook dat willen we vermijden om veiligheidsredenen. Om het verkeer van de N60 toch vlotte ontsluiting te geven, bouwen we een nieuwe oprit van de N60 naar de R4-buitenring richting Merelbeke. Ook fietsers krijgen hier een nieuwe verbinding tussen de N60 en de R4. Het fietspad zal onder de oprit doorlopen, zodat fietsers de oprit niet moeten oversteken.

 

 

 

 

Timing

  • De bouw van de nieuwe oprit naar de R4 start ten vroegste in het najaar van 2019 en zal ongeveer een half jaar duren.

Communicatie

Op 13 maart 2018 was er een infovergadering in Zwijnaarde waar de weefstroken op de E40 en de nieuwe oprit naar de R4 toegelicht zijn. Je vindt de presentatie als bijlage rechtsbovenaan deze pagina. 

Van zodra de timing van de uitvoering van deze werken gekend is, laten we dat weten op deze pagina.