Noordlaan: aanleg fietspad

Regio
Gemeente
Weg
Datum 31/01/2018 - juni 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit voorjaar de Noordlaan (N744) in Zutendaal herinrichten tussen de Gelierseweg en de Boekweitstraat. Tijdens deze werken zal het agentschap een vrijliggend fietspad richting Bilzen aanleggen en de bushaltes in beide richtingen herinrichten zodat ze beter toegankelijk zijn voor alle klanten van De Lijn. Dankzij dit project zullen de aanliggende woningen en bushaltes beter bereikbaar zijn en zal de veiligheid voor dit gedeelte van de Noordlaan aanzienlijk verhogen.

Het ontwerp voorziet een vrijliggend fietspad van 1,75m. Tussen het fietspad en de rijbaan komt een licht verhoogde tussenberm met lage beplanting.De bushaltes worden voorzien van haltehavens en de perrons worden verhoogd aangelegd. Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zullen de haltes ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers.

De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Noordlaan zijn volgens plan verlopen. Vrijdag 30 maart zullen de nutswerken afgerond zijn.

Start herinrichting

Donderdag 19 april start de aannemer met de riolerings- en wegeniswerken. 

Werkzaamheden in een notendop

  • aanleg riolering
  • aanleg fietspad en bushaltes
  • afwerking inritten en bermen

Verkeerssituatie

Tussen het einde van de nutswerken en de start van de herinrichting zal er geen hinder zijn voor de weggebruikers. Tijdens de werken zal het verkeer door middel van tijdelijke verkeerslichten beurtelings over de Noordlaan kunnen blijven rijden.

Bushalte “Gelierseweg”

Richting Bilzen zal de bushalte "Gelierseweg" gedurende de werkzaamheden niet bediend worden. De klanten van De Lijn kunnen de halte "Wiemesmeer Kerk" gebruiken. 

Einde van de werken

Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden half juni klaar moeten zijn.