Onderhoudswerken aan fietspad J.E. Claeslaan (N13) in Nijlen richting Lier

Regio
Gemeente
Weg
Datum 11 tot 22 februari 2019

Van 11 tot en met 22 februari 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herstellingswerken uit aan het fietspad van de J.E. Claeslaan (N13) in Nijlen. Tussen de spoorweg en de Molenstraat wordt het fietspad langs de kant richting Lier over een afstand van ongeveer 300 meter vernieuwd. Fietsers zullen de werken kunnen passeren via het voetpad.

Vernieuwing fietspad

Tussen de spoorweg en de Molenstraat is het fietspad van de J.E. Claeslaan op verschillende plaatsen verzakt langs de kant richting Lier. Om het rijcomfort van de fietsers en de waterafvloeiing te verbeteren, zal AWV het fietspad in deze zone vernieuwen. De oude klinkers breken we op en vervangen we door grotere betonstraatstenen.

Beperkte verkeershinder

Fietsers worden tijdens de werken omgeleid via het voetpad. Woningen langs de werfzone blijven steeds te voet bereikbaar. Met de wagen zijn inritten tijdelijk moeilijk of niet bereikbaar. De aangrenzende parkeerstroken worden grotendeels ingenomen voor de opslag van materialen. Er geldt dan een tijdelijk parkeerverbod.

Blijf op de hoogte

De werken zijn weersgevoelig. In geval van ongunstige weersomstandigheden (bv. bij vorst) kan de planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina.