Periodieke onderhoudswerken in tunnels: februari 2019

Regio
Gemeente
Weg
Datum februari 2019

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand februari.

Kennedytunnel: 4 en 5 februari

In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 5 op woensdag 6 februari, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Craeybeckxtunnel: 6 en 7 februari

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 februari wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in Antwerpen gewerkt in de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 7 op vrijdag 8 februari, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u en 06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20.30u afgesloten.

Frans Tijsmanstunnel: 11 en 12 februari

Tijdens de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 februari wordt er in de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 februari is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u-06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.

Beverentunnel: 13 en 14 februari

Tijdens de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 februari wordt er in de Beverentunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u-06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.

Beverentunnel: 15 februari

Tijdens de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari wordt er in de Beverentunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de werken (23u-04u) is de koker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de sluis van Kallo.

Bolivartunnel: 18 februari

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 februari (20u-6u) wordt er gewerkt in de Bolivartunnel (A112) ter hoogte van Antwerpen-Zuid. Beide tunnelkokers zullen tijdens de werken afgesloten zijn. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid.

Leientunnels: 19 februari

In de Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Van Eycktunnel, Gasthuistunnel) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 februari (20u-6u). De tunnels zijn dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Blauwtorentunnel: 20 februari

In de Blauwtorentunnel (tunnel onder de Leien in Antwerpen) vinden er onderhoudswerken plaats tijdens de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 februari (20u-6u). De tunnel is dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid langs de binnenstad.

Waaslandtunnel: 20 februari

Tijdens de nacht van woensdag 20 februari wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.