Plaatsstraat/Geraardsbergsestraat (N272) in Galmaarden: Onderhoudswerken

Regio
Gemeente
Weg
Datum 23/04/2019 tot 15/06/2019

Update 28/05/2019: op maandag 27 mei is de aannemer gestart met de werken aan de tweede zone op de N272 in Galmaarden, meerbepaald op de Geraardsbergsestraat. Ook daar krijgt het wegdek in beide rijrichtingen een grondig onderhoud en wordt er een laag asfaltbeton aangebracht. De werken duren volgens de huidige planning nog tot eind juni. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 23 april 2019 met onderhoudswerken op de N272 in Galmaarden. In een eerste zone wordt het wegdek aangepakt in de Plaatsstraat, tussen Galmaarden en Tollembeek. Vanaf 22 mei krijgt een tweede zone van de N272, op de Geraardsbergsestraat tussen Galmaarden en de provinciegrens met Oost-Vlaanderen, een onderhoud. Volgens de huidige planning zullen de werken afgerond zijn op 15 juni 2019.

Eerste zone: onderhoud wegdek Plaatsstraat

Over een afstand van 500 meter in de Plaatsstraat herstelt Wegen en Verkeer het verouderde wegdek in beide rijrichtingen. Tussen huisnummer 119 en 120 wordt eerst de rijwegverharding opgebroken om nadien het wegdek opnieuw aan te leggen in asfaltbeton. Deze werken worden uitgevoerd van 23 april tot 21 mei.   

Tweede zone: onderhoud wegdek Geraardsbergsestraat

In een tweede zone voert Wegen en Verkeer dezelfde onderhoudswerken uit, maar over een afstand van 300m in de Geraardsbergsestraat tussen huisnummer 109 en 137. Ook hier worden beide rijrichtingen voorzien van een grondig onderhoud door eerst de rijwegverharding op te breken en vervolgens het wegdek te voorzien van een laag asfaltbeton. Deze werken worden uitgevoerd van 22 mei tot 15 juni.

Beurtelings verkeer langs de werfzone

Er zijn geen omleidingen voor het verkeer voorzien tijdens de werkzaamheden. De werken in beide zones, zowel in de Plaatsstraat als in de Geraardsbergsestraat, worden in twee fasen uitgevoerd om de hinder zo lokaal mogelijk te houden. Er zal telkens 1 rijstrook per fase ingenomen worden en verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden door middel van tijdelijke verkeerslichten.