R4: afrit R4 naar Sint-Denijslaan in Gent definitief afgesloten

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 1 juli

Op maandag 1 juli, na de ochtendspits gaat de afrit van de R4-Binnenring naar de Dupuislaan/Sint-Denijslaan dicht voor werkzaamheden aan de R4 in Gent. Na deze werken, vanaf maandag 8 juli blijft de afrit definitief dicht. De oprit is al enige tijd afgesloten en ook het sluiten van de afrit is al een hele tijd geleden beslist. Voor de veiligheid en met de V. Vaerwyckweg als alternatief is het een logische stap om de afrit definitief te sluiten na de herstellingswerken op dit deel van de R4. 

Definitief afsluiten van de afrit
Er zijn meerdere redenen om de afrit te sluiten.

  • De op- en afritten van het knooppunt met de Pégoudlaan (B402) en de Dupuislaan/Sint-Denijslaan liggen te dicht bij elkaar.
  • In- en uitvoegende bewegingen zo kort op mekaar zorgen voor gevaarlijke situaties en stremming van het verkeer.
  • Door de aanleg van de V. Vaerwyckweg is er een perfect alternatief voor de afrit van de Dupuislaan en Sint-Denijslaan. Bovendien fietsen de fietsers in een tunnel onder deze op- en afrit. Dat is minder veilig aan de Dupuislaan, waar auto’s een dubbelrichtingsfietspad dwarsen.
  • Tenslotte is de afslagstrook van de afrit te kort en de afrit zelf is in slechte staat.

Opgelet: op zondag 30 juni is het Belgische Kampioenschap wielrennen en is de verkeerssituatie op die dag sowieso al anders. Alle info over het BK lees je hier.

Het afsluiten van de afrit was initieel voorzien meteen na de openstelling van V. Vaerwyckweg. Omwille van de werken aan het station Gent-Sint-Pieters en het werfverkeer dat dit genereerde, is indertijd besloten om de afrit langer open te houden. Met de onderhoudswerken aan het stuk van R4-Binnenring komt hier nu een einde aan en gaat de afrit definitief dicht. Meer informatie van de onderhoudswerken aan de R4-Binnenring kan je hier nalezen.