Ring rond Brussel (R0) Tervuren - Sint-Stevens-Woluwe: onderhoud wegdek

Weg
Datum 01/07/2017 tot 01/08/2017

Structureel onderhoud

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van 12 juni tot 31 juli 2017 een onderhoud uit aan het wegdek van de Ring rond Brussel (R0). De werken vinden plaats tussen de Vierarmentunnel en het knooppunt met de E40 in Sint-Stevens-Woluwe. In beide rijrichtingen wordt de rijweg volledig vernieuwd vanaf de fundering. Omdat de werken een afstand van 5 km bestrijken, zal Wegen en Verkeer met korte werfzones werken die telkens opschuiven. Hierdoor is het mogelijk dat tijdens bepaalde dagen enkele op- en afritten afgesloten worden.

Ondanks de dynamische werfinrichting en de minderhinder-maatregelen van Wegen en Verkeer moeten pendelaars volgens het Vlaams Verkeerscentrum vanaf 12 juni rekening houden met ernstige verkeershinder tijdens de spitsuren. Weggebruikers kunnen voor hun verplaatsingen via dit deel van de R0 best de verkeersinformatie op www.verkeerscentrum.be raadplegen.

UPDATE: De opritten van Wezembeek-Oppem en Tervuren naar de buitenring (richting Sint-Stevens-Woluwe) zijn terug open voor het verkeer. Vanaf zaterdag 8 juli wordt de oprit Wezembeek-Oppem (nr. 2) naar de binnenring (richting Waterloo) gesloten. Het verkeer richting Waterloo moet een omleiding volgen via de Mechelsesteenweg (N227) en het complex Tervuren-Vierarmen (nr. 1) (zie omleidingsplan hieronder).

Verwachte hinder

10 - 31 juli: onderhoud binnenring

Van maandag 10 juli tot maandag 31 juli werkt Wegen en Verkeer aan de binnenring (richting Waterloo). De onderhoudswerken worden van maandag tot en met zaterdag tijdens de dag uitgevoerd.

Oprit Wezembeek-Oppem afgesloten (binnenring) afgesloten

De oprit van Wezembeek-Oppem (richting Waterloo) worden tijdens de werken aan de binnenring afgesloten voor het verkeer terwijl er gewerkt wordt op de pechstrook en de rechterrijstrook. De afrit Wezembeek-Oppem van de binnenring zal enkel sporadisch (bij frees- en asfalteringswerken) afgesloten worden.

Het verkeer vanuit Wezembeek-Oppem richting Waterloo moet een omleiding volgen via de Wezembeeklaan, Lange Eikstraat, Renbaanlaan en Mechelsesteenweg (N227) tot aan de oprit Tervuren-Vierarmen (nr. 1).

Vierarmentunnel af en toe 's nachts afgesloten

Af en toe zal Wegen en Verkeer de Vierarmentunnel afsluiten omdat de werfzone zich juist voor de toegang van de tunnel bevindt. Het verkeer moet dan gebruikmaken van het bovengrondse kruispunt.​