Steenweg Borgloon: vernieuwing

Regio
Gemeente
Weg
Datum september - oktober 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de Steenweg Borgloon (N754) in Wellen vernieuwen vanaf de Hertenstraat tot aan de Kleestraat (±400m.). Tijdens deze werken zal de  aannemer het huidige betonnen wegdek stuk beuken en vervolgens heraanleggen met asfalt. Hij zal ook de kasseien van de kantstroken opbreken en de vrijgekomen ruimte gebruiken om een breder fietspad in beton aan te leggen. 

Deze werkzaamheden sluiten aan op de zone die al in eerdere fases werd heringericht en zullen het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen, in de loop van september en oktober 2019. Meer gedetailleerde info volgt.

 

 

Minderhinder-maatregelen: open richting Wellen, omleiding richting Borgloon

De aannemer zal de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren. Hierdoor kan het verkeer richting Wellen tijdens het grootste deel van de werken langs de werfzone blijven rijden. Richting Borgloon zal voor het gemotoriseerd verkeer gedurende de volledige duur van de werken een omleiding gelden via de Hertenstraat, de Smissebroekstraat en de Overbroekstraat.  

Enkel tijdens het plaatsen van het asfalt zal in beide richtingen de bovenstaande omleiding gelden. Dit zal gebeuren tijdens de laatste 2 dagen van de werken. 

Tijdens de werkzaamheden worden de aansluitingen van de Oude Wellenweg en de Hertenstraat binnen de werfzone tijdelijk afgesloten. Deze wegen blijven bereikbaar via het achterliggende wegennet.  

Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde langs de werfzone. 

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

 

 

Vragen?

Neem contact op via dit formulier of contacteer Wegen Limburg op tel. 011 74 23 00.