Twee weekends werken op E313/E34 aan knooppunt Ranst

Regio
Gemeente
Weg
Datum laatste weekend september - eerste weekend oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal eind september en begin oktober ter hoogte van de aansluiting van de E34 met de E313 in Ranst het wegdek vernieuwen tussen op de rijstroken richting Antwerpen tussen de aansluiting van de E34 met de E313 en het Q8-tankstation. De werken zullen voor ernstige hinder zorgen.

Grondige vernieuwing

De snelweg ter hoogte van Ranst waar de E34 en de E313 richting Antwerpen samen komen is een zeer druk wegvak en is bijgevolg sterk onderhevig aan slijtage. Om die reden vernieuwde het agentschap daar vorig jaar al een deel van het wegdek. Dit jaar pakken we een volgend stuk aan tussen de aansluiting van de E34 en de afrit naar het tankstation Q8. De werken moeten de veiligheid en het comfort van de weggebruiker verbeteren.

Twee weekends werken

De herstellingswerken zullen uitgevoerd worden in twee weekends eind september en begin oktober. Concreet betreft het het weekend van 27 tot en met 30 september (weekend 1) en het weekend van 4 tot en met 7 oktober (weekend 2). De werkzaamheden worden volgens het volgende stramien uitgevoerd:

  • Nacht van vrijdag op zaterdag (21u - 6u): verwijderen oude wegverharding
  • Nacht van zaterdag op zondag (21u - 9u): aanbrengen nieuwe asfaltlaag
  • Nacht van zondag op maandag (22u - 5u): aanbrengen belijning en markeringen

Overdag zal het verkeer op de E313 steeds over twee volwaardige rijstroken kunnen rijden, ’s nachts moet alle verkeer over één rijstrook. Het verkeer op de E34 moet tijdens het volledige weekend ter hoogte van de bocht van Ranst over één rijstrook om dan in te voegen op de E313.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Weekend 27-30 september 2019 (weekend 1)

Bovenstaande afbeeldingen kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.


Weekend 4-7 oktober 2019 (weekend 2)

 

Bovenstaande afbeeldingen kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.

Ernstige hinder verwacht

Het agentschap levert grote inspanningen om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken: er wordt enkel 's nachts gewerkt, overdag worden rijstroken vrijgemaakt, en de werken worden uitgevoerd in (verkeersluwere) weekends. Maar omdat we voor de werken een aantal rijstroken moeten afsluiten verwachten we ernstige hinder op zowel de E313 als de E34 richting Antwerpen tijdens de werken. We houden de situatie op de weg nauwlettend in de gaten tijdens het weekend en passen de opstelling van beschikbare en afgesloten rijstroken aan als dit nodig blijkt en mogelijk is om de filevorming enigszins te beperken. 

Blijf op de hoogte

Via deze site kunt u zich inschrijven voor een digitale nieuwsbrief (rechts bovenaan), zodat u de nieuwsberichten over deze werf automatisch in uw mailbox ontvangt.