Veilige oversteekplaatsen en nieuwe bushaltes Herentalsesteenweg

Regio
Gemeente
Weg
Datum 1 maand vanaf 23 april 2019

UPDATE: de afrondende asfalteringswerken zullen plaatsvinden tijdens de eerste week van juni. Daarna gaat de Herentalsesteenweg terug open voor verkeer. 
Door aanhoudende werken van de nutsmaatschappijen blijft de toegang tot de Denstraat voorlopig nog afgesloten. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start na de paasvakantie, op dinsdag 23 april 2019, met de aanleg van veilige oversteekplaatsen en nieuwe bushaltes op de Herentalsesteenweg (N152). Dit ter hoogte van de kruispunten met Limberg x Denstraat en het kruispunt met Asbroek. De werken zullen een maand in beslag nemen. De N152 wordt ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten. 

Ter hoogte van de kruispunten met de gemeentewegen worden telkens twee beveiligde fietsoversteekpunten voorzien door middel van een middengeleider. Voor het autoverkeer voorzien we aparte afslagstroken richting Limberg, Denstraat en Asbroek. 

Net na het kruispunt Limberg x Denstraat komen er aan weerszijden van de Herentalsesteenweg bushavens met verhoogde perrons.

De Herentalsesteenweg krijgt over de volledige lengte van de projectzone een nieuw toplaag in asfalt. De nieuwe fietspaden worden voorzien in beton en zullen aansluiten op de bestaande fietsinfrastructuur. 

Meer veiligheid voor actieve weggebruiker en betere verkeersdoorstroming

Met de aanleg van de middengeleiders en afslagstroken verhogen we de verkeersveiligheid op de Herentalsesteenweg, in het bijzonder voor fietsers en voetgangers. Enerzijds bieden we fietsers en voetgangers een veilige oversteekplaats, waar men in twee tijden kan oversteken. Anderzijds zal ook de doorstroming op de Herentalsesteenweg verbeteren, mede dankzij de haltehavens voor de bussen.

Timing en fasering: een maand tijdens voorjaar 2019

De werken zullen ongeveer een maand duren, vanaf 23 april 2019
De werken worden uitgevoerd in één fase waarbinnen ook de nutsmaatschappijen enkele kabels en leidingen verplaatsen en vernieuwen. Binnen de projectzone verwijderen we een aantal bomen om ruimte te creëren voor de aanleg van de fietspaden en bushavens. De wegeniswerken omvatten de aanleg van de bushavens, fietspaden en de vernieuwing van het wegdek met middengeleider. 

Minderhinder-maatregelen: omleidingen voor alle verkeer

Tijdens de werken wordt de Herentalsesteenweg N152 afgesloten ter hoogte van de werfzone. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. 

Fietsers leiden we veilig rond de werfzone. Vanaf de rotonde in Herstelt fietsen ze via de Maria Gorettistraat richting het sportcomplex en zo naar Asbroek. Via een doorstreek op de kop van de werf bereiken fietsers de fietspaden langs de Herentalsesteenweg.

Het doorgaand verkeer tussen Herselt en Olen volgt in beide richtingen een omleiding via de Westerlosesteenweg (N19) en de Provinciebaan (N15). Zwaar verkeer rijdt vanuit Herselt via de N19 naar de E313 (op- en afrittencomplex 23 Geel-West).

 

Blijf op de hoogte

Eventuele updates over dit project vind je op deze webpagina.