Vernieuwen toplaag rechterrijstrook op de R0 binnenring richting E19/E40/E411 ter hoogte van verkeerswisselaar A12

Regio
Gemeente
Weg
Datum 13/03/2019 tot 15/03/2019

Waar en wat? 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt twee nachten aan structureel onderhoud op de binnenring van de R0 richting Antwerpen/Namen/Luik ter hoogte van de verkeerswisselaar A12. Over een lengte van 2,4 km vernieuwt de aannemer op de rechterrijstrook de toplaag van het asfalt, de randmarkering en de rijstrookmarkering. Ter hoogte van de afsplitsing naar de A12 (afrit Expo) op de R0 richting Leuven start de aannemer woensdagavond 13 maart vanaf 21u. met de werken aan de rechterrijstrook. De grootte van de werken vragen om in twee delen te werken, zodat er overdag op het nieuwe geasfalteerde deel kan gereden worden.

Wanneer?

De werken worden ‘s nachts en in twee delen uitgevoerd, zodat er op het afgewerkte deel overdag kan gereden worden:

  • Deel 1 start woensdagavond 13/03/19 vanaf 21u. tot 5u. ‘s ochtends van donderdag 14/03/19 rijrichting Antwerpen/Namen/Luik ter hoogte van afrit Expo/Strombeek-Bever, afsplitsing naar A12
  • Deel 2 start donderdagavond 14/03/19 vanaf 21u. tot 5u. ‘s ochtends van vrijdag 15/03/19 in dezelfde rijrichting

Hinder en omleidingen: weinig tot beperkte verkeershinder door fasering en avond/nachtwerk - verkeer over 1 rijstrook

Van de drie rijstroken die de R0 breed is, worden de middelste, de rechterrijstrook en de pechstrook als veiligheidszone ingenomen. Het verkeer wordt uiterst links naar 1 rijstrook gebracht.

Belangrijk: ter hoogte van de start van de werf op 13 maart is er geen pechstrook en moet de linkerrijstrook van de afsplitsing naar de A12 als veiligheidszone ingenomen worden. Richting A12 blijft de uiterst rechtse rijstrook steeds open voor verkeer.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht hierbij weinig tot beperkte hinder doordat er s’ avonds en ‘s nachts gewerkt wordt. Donderdag 14 maart na 5u ‘s ochtends tot 21 u., wanneer de aannemer aan het tweede deel begint, wordt de rijweg overdag volledig opengezet voor verkeer. Vrijdagochtend 15 maart rond 5u. is de snelweg weer helemaal vrij.

Situeringskaart van de werf op de binnenring van Brussel richting Antwerpen

Situeringskaart van de werfzone op de binnenring van Brussel (R0)