Vernieuwing brugvoegen E313 richting Antwerpen ter hoogte van rotonde Wommelgem

Regio
Gemeente
Weg
Datum 3 weekends in juni + 1 nacht in augustus 2018

Update 26-06-2018: De werken aan de brugvoegen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem zijn zo goed als afgerond. Wel zal er nog één bijkomende nacht gewerkt moeten worden voor het plaatsen van verstevigingsribben. Dit laatste werk zal doorgaan op een nader te bepalen datum in augustus.

Tijdens drie weekends in juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier brugvoegen vernieuwen op de E313 ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. De werken vinden plaats op de rijrichting naar Antwerpen. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer tijdens de drie weekends meestal over twee versmalde rijstroken passeren. Om de hinder te beperken vinden de werken tijdens weekends plaats, maar de E313 in Wommelgem is ook in het weekend een drukke snelweg. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum houden weggebruikers er tijdens de werkzaamheden dus best rekening met file en vertraging, zeker overdag, zowel op zaterdag als op zondag.

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. Op de E313 zal het Agentschap Wegen en Verkeer vier brugvoegen vernieuwen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem richting Antwerpen.

3 weekends hinder richting Antwerpen

De werken aan de brugvoegen worden gespreid over drie weekends. Tijdens het eerste weekend wordt het asfalt tussen de twee bruggen over de rotonde vernieuwd. Tijdens de twee daaropvolgende weekends worden de brugvoegen zelf aangepakt.

 • Fase 1: weekend van 1 tot 4 juni
  Afgerond
   
 • Fase 2: weekend van 8 tot 11 juni
  Afgerond
   
 • Fase 3: weekend van 22 tot 25 juni
  Afgerond
   

De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) blijven tijdens de werken steeds open. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden.