Vernieuwing brugvoegen E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Weg
Datum 6 weekends in september - november 2018

Update 18-10-2018: Van vrijdagavond 19 oktober (20u) tot maandagochtend 22 oktober (05u) wordt er op de E313 gewerkt aan de voegen van de brug over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. De oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen is dan afgesloten. Komende nacht (van 18 op 19 oktober) vinden er voorbereidende asfalteringswerken plaats en moet het verkeer over één rijstrook passeren. De oprit Geel-Oost (nr. 24) is ook afgesloten tussen 20u en 5u.

Tijdens zes weekends vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt. De hinder blijft beperkt tot het innemen van 1 rijstrook ter hoogte van de werfzone. Enkel tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal wordt ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. Op de E313 zal het Agentschap Wegen en Verkeer op drie plaatsen de brugvoegen vernieuwen tussen Ham en Massenhoven in de richting van Antwerpen.

6 weekends hinder richting Antwerpen

De werken aan de brugvoegen worden gespreid over zes weekends. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt. De werken starten telkens op vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (20u tot 05u) ook steeds voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren.

 • Weekends van 29-30 september en 13-14 oktober
  Werken aan brug E313 over de Distelhof en de Hoevereveld in Herentals richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.
   

 • Weekends van 20-21 oktober en 27-28 oktober
  Werken aan brug E313 over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze weekends is ook de oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt via de Amocolaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Bell-Telephonelaan omgeleid naar de oprit Geel-West (nr. 23).
   
 • Weekends van 10-11 november en 17-18 november
  Werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Goed om weten

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op deze webpagina.