Vernieuwing brugvoegen E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 3 weekends in voorjaar 2019

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. 

Aan de vernieuwing van de brugvoegen werd vorig najaar begonnen, maar omwille van ongunstige weersomstandigheden konden de werken toen niet worden afgerond.

Drie weekends hinder richting Antwerpen

De resterende werken aan de brugvoegen worden gespreid over vier weekends. De werken starten telkens op vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur.

 • Weekend van 22-25 februari
  Werken aan de brug over de Steenweg op Meerhout en aan de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens dit weekend is ook de oprit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer wordt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan omgeleid naar de oprit Geel-West (nr.23).
   
 • Weekend van 22-25 maart
  Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.
   
 • Weekend van 29 maart-1 april
  Werken aan de brug over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.
   
 • Weekend in mei (nog exact te bepalen)
  Werken aan de brug over de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Goed om weten

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op deze webpagina.