Vernieuwing bushaltes Brugstraat

Regio
Gemeente
Weg
Datum augustus - september 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar beide bushaltes ‘Kerkeblookstraat’ op de Brugstraat (N719).  Meteen wordt er plaatselijk ook aan enkele nutsleidingen (water, openbare verlichting,...) gewerkt door De Watergroep en Fluvius. 

 

De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bushaltes krijgen een verhoogd perron en geleiding voor blinden en slechtzienden. Het fietspad wordt in klinkers voorzien. Voorafgaand wordt in de wegberm de nodige ruimte vrijgemaakt.

 

Deze werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd tijdens de schoolvakantie. De nutswerken van De Watergroep in de berm starten op maandag 5 augustus 2019 en zullen ongeveer een week in beslag nemen.

Vanaf 12 augustus 2019 tot begin september werkt de aannemer aan de bushaltes. Men werkt overdag op weekdagen. Eerst wordt de bushalte aan de kant van de supermarkt vernieuwd, vervolgens deze aan de zijde Kerkeblookstraat.

Minderhinder maatregelen: beurtelings verkeer, zijstraten afgesloten

Fietsers zullen tijdelijk in twee richtingen rijden op het fietspad aan één kant van de weg. Voetgangers dienen ook over te steken ter hoogte van de werfzone. Daarvoor worden twee oversteken voorzien, voorbij de twee uiteinden van de werfzone. 

Het doorgaand gemotoriseerd verkeer kan aan de werfzone steeds beurtelings in beide richtingen blijven rijden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten. 

De zijstraten Kerkenblookstraat en Kruiswegstraat zullen afgesloten zijn ter hoogte van de Brugstraat (N719). Zij blijven bereikbaar via de achterliggende gemeentewegen. 

Begin september houden we rekening met de schooluren om de verkeershinder te beperken.

De inritten ter hoogte van beide bushaltes zullen tijdens de werkuren beperkt toegankelijk zijn voor voertuigen. We raden bewoners en bezoekers aan dan te parkeren buiten de werfzone. Buiten de werkuren zijn de percelen meestal bereikbaar. De parking van supermarkt Lidl blijft steeds toegankelijk. 

 

 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden.
De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.

 

Contacteer ons

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds contacteren via het digitaal meldingsformulier www.wegenenverkeer.be/contactformulier of tel. 011/74 23 00.