Vernieuwing Dikke Eikstraat en Beukeboomstraat

Regio
Gemeente
Weg
Datum juli 2019

UPDATE:
Door onverwacht extra freeswerk, zullen er extra ploegen op het terrein actief zijn in verschillende werkzones. De timing blijft behouden: afronding in de loop van zaterdag 6 juli 2019. De week nadien werkt de aannemer nog enkele inritten aan, waar nodig.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het wegdek van de Dikke Eikstraat en de Beukeboomstraat vernieuwen tussen de kruispunten met de Schalbroekstraat en de Mellaerstraat.  De werken starten op maandag 1 juli 2019 en zouden ten laatste in de loop van zaterdag 6 juli volledig afgerond moeten zijn. 

Eerst 3 dagen, dan 3 nachten 

Tijdens de eerste drie dagen zal de aannemer overdag (06.00u - 19.00u) het huidige wegdek affrezen en lokale herstellingen aan de fundering uitvoeren. Vanaf de nacht van woensdag op donderdag zal hij gedurende 3 nachten (19.00 uur - 06.00 uur) asfaltwerken uitvoeren. Aansluitend worden nog de wegmarkeringen aangebracht. 

Lokale omleiding voor verkeer richting Lummen centrum

Vanaf maandag 1 juli t.e.m. woensdag 3 juli volgt het verkeer richting Lummen centrum overdag (06.00 uur - 19.00 uur)  een omleiding via de Mellaerstraat en de 6 Septemberstraat. Vanuit Lummen kan je richting Meldert blijven rijden. 
Volledig afgesloten tijdens gefaseerde nachtwerken
Om de nachtelijke asfaltwerken veilig uit te kunnen voeren zal het agentschap de Dikke Eikstraat vanaf woensdagavond 3 nachten in beide richtingen afsluiten tussen 19.00 uur en 06.00 uur.

Door de fasering is telkens slechts een gedeelte van de inritten in de werfzone tijdelijk niet toegankelijk.

 

Woningen / handelszaken niet met de wagen bereikbaar tijdens nachtelijke asfaltwerken 

Tijdens het plaatsen van het asfalt zijn de Dikke Eikstraat en de Beukeboomstraat volledig afgesloten voor autoverkeer. Daarom raden we de bewoners langs de werfzone aan om hun wagen telkens buiten de werfzone te parkeren voor de start van de nachtelijke werkzaamheden (vanaf woensdagavond 3 nachten tussen 19.00 uur en 06.00 uur). Door de fasering is telkens slechts een gedeelte van de inritten in de werfzone tijdelijk niet toegankelijk.

Donderdag en vrijdag overdag geen verkeershinder

Donderdag en vrijdag zullen de Dikke Eikstraat en de Beukeboomstraat overdag (tussen 06.00 uur en 19.00 uur) wel in beide richtingen open zijn voor het verkeer.

 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.