Vernieuwing E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

Regio
Gemeente
Weg
Datum 17 tot 27 augustus 2018

Grondige vernieuwing wegdek E19 op drie locaties

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant dit en volgend jaar grondige vernieuwingswerken op drie verschillende locaties van de E19 ten noorden van Antwerpen. Ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord (richting Nederland), tussen Loenhout en Brecht (richting Nederland) en tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel (richting Antwerpen) wordt het wegdek grondig vernieuwd. Op alle locaties blijft er altijd verkeer mogelijk in beide richtingen, maar wordt er sterk vertraagd verkeer verwacht. Hieronder vindt u alle informatie terug over de werfzone ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord.

 • E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland ►(uitvoering in 2e helft augustus 2018)
  Meer info hieronder.
   
 • E19 tussen Loenhout en Brecht richting Nederland ► (uitvoering wellicht in najaar 2018)
  Meer info over deze werf? Klik hier.
   
 • E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen ►(uitgesteld naar zomer 2019)
  Meer info over deze werf? Klik hier.

Vernieuwing E19 ter hoogte van knooppunt Antwerpen-Noord richting Nederland

Op de R1/E19 wordt ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord het wegdek vernieuwd in de richting van Nederland. AWV legt hier op de rechterrijstrook een nieuwe fundering en top- en onderlaag in asfalt aan. Op de middelste rijstrook wordt enkel een deel van de toplaag in asfalt vernieuwd. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.

De werken starten op vrijdagavond 17 augustus (22u) en duren tot maandagochtend 27 augustus (5u).

Steeds twee rijstroken vrij in elke richting

Tijdens de werken blijven er steeds twee (versmalde) rijstroken beschikbaar in elke richting. Om dit mogelijk te maken zal er richting Nederland gewerkt worden met tijdelijke doorsteken in de middenberm die het verkeer naar de andere zijde van de snelweg leiden. Enkel tijdens het plaatsen en het wegnemen van de signalisatie moet het verkeer telkens gedurende één nacht over 1 rijstrook passeren in beide richtingen.

Verkeerssituatie

 • Tijdens de werken blijven er voor het verkeer richting Nederland steeds twee versmalde rijstroken beschikbaar. Opgelet, er geldt een speciale tonnagebeperking. Zwaar verkeer (alle voertuigen boven 3,5 ton) moet verplicht de rechterrijstrook van de 2 beschikbare rijstroken gebruiken. Dat geldt ook voor alle verkeer dat de afrit Kleine Bareel (nr. 5) wil nemen. Vanop de spookstrook (rijstrook met doorsteken in de middenberm op de andere snelwegzijde) is deze afrit niet bereikbaar.
 • Het verkeer richting Antwerpen rijdt over de pechstrook en de rechterrijstrook op de eigen snelwegzijde. De oprit Kleine Bareel (nr. 5) richting Antwerpen aan de Kapelsesteenweg (N11) blijft open, maar de oprit aan de Bredabaan (N1) gaat dicht.
 • Alle aansluitingen van en naar de A12 blijven tijdens de werken steeds open.

Bovenstaande kaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Snelheidsbeperking

Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 70 km/uur, in de doorsteken bedraagt de maximale toegelaten snelheid 50 km/u. De snelheidsbeperking is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers en de wegarbeiders niet in het gedrang te brengen.

Goed om weten

Nieuwe wegfundering heeft tijd nodig om uit te harden en nieuw asfalt moet een tijdlang afkoelen. Tijdens die perioden zullen passerende weggebruikers dus geen werfactiviteit op de afgesloten rijstroken zien. De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de drie werven op de E19. Telkens als er nieuws te melden valt over de werken (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.