Vernieuwing E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen

Weg
Datum 12 juli t.e.m. 12 augustus 2019

Vernieuwing E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen

In de zomer van 2019 vinden er werken plaats op de E19 ten noorden van Antwerpen. De werfzone op de E19 situeert zich tussen de op- en afrittencomplexen Sint-Job-in-‘t-Goor (nr. 4) en Kleine Bareel (nr. 5) in de richting van Antwerpen. AWV voorziet de rechtse en linkse rijstrook van een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook van een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden de metalen vangrails op de middenberm vervangen door betonnen rijbaanafscheiders. 

Verkeerssituatie

  • Tijdens de werken kan het verkeer de werfzone in beide richtingen passeren over twee versmalde rijstroken. Het verkeer richting Anwerpen wordt via doorsteken in de middenberm naar de snelwegkant richting Nederland geleid.
  • Richting Antwerpen zijn de oprit Sint-Job-in-'t-Goor (nr. 4) en de afrit Kleine Bareel (nr. 5). afgesloten. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open (behalve de oprit Loenhout tijdens 1 weekend). 

Bovenstaande kaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Snelheidsbeperking

Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 70 km/uur, in de doorsteken bedraagt de maximale toegelaten snelheid 50 km/u. De snelheidsbeperking is noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers en de wegarbeiders niet in het gedrang te brengen.

Goed om weten

Nieuwe wegfundering heeft tijd nodig om uit te harden en nieuw asfalt moet een tijdlang afkoelen. Tijdens die perioden zullen weggebruikers dus geen werfactiviteit op de afgesloten rijstroken zien. De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Met een elektronische nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de werken op de E19. Telkens als er nieuws te melden valt (bv. bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.