Vernieuwing grendelmechanismen bruggen Berendrecht- en Zandvlietsluis

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorjaar 2019

In het voorjaar van 2019 zal de afdeling Maritieme Toegang van de Vlaamse overheid de grendelmechanismen van twee bruggen aan de Berendrecht- en Zandvlietsluis vernieuwen. In 2016 werden reeds de grendelmechanismen van de twee oostelijke bruggen van het sluizencomplex vernieuwd. Nu gebeuren dezelfde werken aan de twee westelijke bruggen.

Deze werken zullen ook impact hebben op de Scheldelaan (N101). Voor het scheepvaartverkeer zal er geen hinder zijn, maar tijdens de werken is er voor het landverkeer slechts één van de twee oversteken over de sluis beschikbaar. Wanneer er echter een schip moet passeren langs één van deze twee bruggen, zullen de bruggen aan beide kanten van de sluis open staan en kan het verkeer niet verder. Voor personenwagens (-3,5 ton) stelt dat niet zo'n probleem omdat doorgang mogelijk blijft over de sluisdeuren, maar voor vrachtwagens is dit niet mogelijk. Het vrachtverkeer moet dan een omleiding volgen via de A12.

Van zodra er meer details zijn over de aanpak, fasering en timing van de werken, zal AWV hier nog uitgebreid over communiceren.