Vernieuwing wegdek Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen

Weg
Datum 17 t.e.m. 28 juni 2019

Vanaf maandag 17 juni wordt er gedurende twee weken gewerkt op de Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen. Het wegdek wordt er vernieuwd tussen de spoorwegbrug nabij Planckendael en het kruispunt met de Trianonlaan (N267).

Vernieuwing wegdek

Op de Leuvensesteenweg is het wegdek aan vernieuwing toe. De werfzone loopt vanaf de spoorwegbrug over de N26 ter hoogte van Planckendael tot net voor het kruispunt met de Trianonlaan. Dit is ongeveer een afstand van 700m.

Naast de asfaltlagen wordt ook de fundering onder de rijbaan grotendeels opgebroken en vernieuwd. Behalve meer rijcomfort, zal het nieuwe wegdek ook de geluids- en trillingshinder die omwonenden ervaren verminderen.

Werken in twee fases

De werken zijn opgedeeld in twee fases van telkens vijf werkdagen. Eerst werken we richting Mechelen, daarna richting Leuven.

  • Fase 1: maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni
    Vernieuwing wegdek richting Mechelen
     
  • Fase 2: maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni
    Vernieuwing wegdek richting Leuven

Tijdens de weekends wordt er niet gewerkt en is er geen hinder.

Verkeerssituatie

Tijdens de hele duur van de werken blijft het verkeer staduitwaarts van Mechelen naar Leuven mogelijk. Het verkeer stadinwaarts van Leuven naar Mechelen volgt een omleiding via de Trianonlaan, E19, Mechelen-Zuid, Brusselsesteenweg/Postzegellaan/Hendrik Consciencestraat (N1), R12 en N26.

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Aangezien het fietspad mee vernieuwd wordt, kunnen fietsers niet over het fietspad rijden langs de kant waar gewerkt wordt. Zij moeten oversteken naar het fietspad aan de overzijde via de bestaande fietsoversteken, met name ter hoogte van inrit Planckendael en ter hoogte van kruispunt Trianon.

Bussen van De Lijn volgen een aangepaste dienstregeling ten gevolge van de werken. Alle informatie hierover vind je via www.delijn.be of aan de haltes.

Bereikbaarheid woningen en zijstraten

De woningen in de werfzone op de N26 zijn tijdens de werkuren niet bereikbaar met de wagen. Na de werkuren (tussen 6u en 16u) is laden en lossen mogelijk. Inritten zijn vaak niet toegankelijk met de wagen. We raden bewoners aan hun wagen voor de start van de werken van de inrit te halen.

Bewoners in de werfzone plaatsen hun afval tijdens de werken aan de overkant van de straat, zodat de afvalophaaldiensten deze kunnen meenemen.

Zijstraten die uitkomen in de werfzone worden afgesloten ter hoogte van de N26 en zijn dus niet toegankelijk vanaf de N26. Er worden lokaal omleidingen voorzien. De Prinsenhoekstraat en Prinsenveldstraat zijn in de week van 24 juni enkele dagen niet bereikbaar met de wagen. 

Detailkaart fase 1

Detailkaart fase 2

Bovenstaande afbeeldingen kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op deze webpagina.