Weefstroken en structureel onderhoud op E40 in Zwijnaarde

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf september 2018

Dit najaar start het Agentschap Wegen en Verkeer met het uitvoeren van structureel onderhoud aan de E40 tussen de verkeerswisselaar in Zwijnaarde en het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem. De aanleg van de weefstroken is voorlopig niet mogelijk doordat de vergunning voorlopig is geschorst door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. We houden u hierover via deze website op de hoogte.  

Structureel onderhoud

Het wegdek van de E40 is aan vervanging toe. Er zijn duidelijk zichtbare slijtplekken en rijsporen. Vanaf september 2018 zal er gestart worden met het structureel onderhoud. Van zodra de planning gekend zullen we deze informatie updaten. 

Achtergrond: waarom weefstroken voor de E40

Er komen weefstroken langs beide zijden van de E40 tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. We verbinden de uitvoegstrook en de invoegstrook van beide complexen. Zo creëren we een lange, veilige zone om in- en uit te voegen of te 'weven'. Op die manier willen we de vele in- en uitvoegbewegingen tussen de wisselaar en de op- en anfritten naar de R4 en N43 veiliger en vlotter maken. In een volgende fase komen er daar ook nieuwe geluidsschermen langs de beide zijden van de E40 (stippellijnen op de kaart).

 

 

 

Wat houden de werken in?

Weefstroken

Om plaats te maken voor de weefstroken, breken we de middenberm op en vervangen we deze door een centrale stootband. Ook de pechstrook gebruiken we voor de weefstrook. We bouwen vluchthavens om de afwezigheid van de pechstrook op te vangen. Tenslotte worden de oude geluidsschermen vervangen door nieuwe geluidschermen. 

Onderhoud wegdek

Het wegdek van de E40 tussen het op- en afrittencomplex van Sint-Denijs-Westrem en de brug over de Tijarm krijgt een grondig onderhoud in beide richtingen. 

Geluidsschermen

Na bovenstaande werken worden de oude geluidsschermen vervangen door nieuwe. 

Timing

nog niet bekend

Communicatie

Op 13 maart organiseerden we een Infovergadering. U vindt de presentatie als bijlage rechtsbovenaan deze pagina. 

U kunt zich ook rechtsbovenaan deze pagina inschrijven op de digitale nieuwsbrief zodat u verder op de hoogte blijft van de werken.