Weefstrook op E40 in Zwijnaarde

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf juli tot oktober 2018

Deze zomer start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een weefstroken op de E40 tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. 

Weefstroken voor de E40

Er komt een weefstrook langs beide zijden van de E40 tussen het op- en afrittencomplex in Sint-Denijs-Westrem en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. We verbinden de uitvoegstrook en de invoegstrook van beide complexen. Zo creëren we een lange, veilige zone om in- en uit te voegen of te 'weven'. Op die manier willen we de vele in- en uitvoegbewegingen tussen de wisselaar en de op- en anfritten naar de R4 en N43 veiliger en vlotter maken. In een volgende fase komen er daar ook nieuwe geluidsschermen langs de beide zijden van de E40 (stippellijnen op de kaart).

 

 

 

Wat houden de werken in?

Weefstroken

Om plaats te maken voor de weefstroken, breken we de middenberm op en vervangen we deze door een centrale stootband. Ook de pechstrook gebruiken we voor de weefstrook. We bouwen vluchthavens om de afwezigheid van de pechstrook op te vangen. Tenslotte worden de oude geluidsschermen vervangen door nieuwe geluidschermen. 

Onderhoud wegdek

Het wegdek van de E40 tussen het op- en afrittencomplex van Sint-Denijs-Westrem en de brug over de Tijarm krijgt een grondig onderhoud in beide richtingen. 

Geluidsschermen

Na bovenstaande werken worden de oude geluidsschermen vervangen door nieuwe. 

Timing

van juli tot oktober 2018

Minder hinder

  • De werken gebeuren in 6 fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.
  • De aannemer werkt 24 op 24, 7 dagen op 7.

Communicatie

Op 13 maart organiseerden we een Infovergadering. U vindt de presentatie als bijlage rechtsbovenaan deze pagina. 

U kunt zich ook rechtsbovenaan deze pagina inschrijven op de digitale nieuwsbrief zodat u verder op de hoogte blijft van de werken.